vip
Mustafa Dündar

Arı yetiştiriciliği destek başvuruları başladı

Ekonomi 08.01.2021 - 15:43, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2395+ kez okundu.
 

Arı yetiştiriciliği destek başvuruları başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında uygulanan arı yetiştiriciliği destek başvuruları başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında uygulanan arı yetiştiriciliği destek başvuruları başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destek programları arasında yer alan ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında yetiştiricilere yüzde 50 hibeyle ekipman desteği başvuruları başladı. 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak başvuruda arı yetiştiricilerine sağlanacak destek miktarı ise 30 bin lirayı geçmeyecek. Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlığımızca uygulanan ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklemesi’ başvuruları 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında bizzat İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvuru esnasında istenilen belgeler 2 nüsha düzenlenecektir. Destekleme başvuru şartlarını taşıyan yetiştiricilerimiz ekte belirtilen listede bulunan makine, alet ve ekipmanlar için başvur yapabileceklerdir. Hibe oranı yüzde 50 olup toplam hibe miktarı KDV hariç 30 bin lirayı geçmeyecektir. Makine, alet ve ekipmanların KDV hariç birim fiyatları İl Müdürlüğümüzce kurulacak komisyon tarafından başvurular sona erdikten sonra belirlenecek olup, alınan makine, alet ve ekipmanlara ait KDV tutarı ve hibe tutarı 30 bin lirayı geçen tutar yetiştiricinin kendisi tarafından uygulanacaktır” denildi. Desteklemeye kimler başvuru yapabilecek Hibe destek programına başvuru yapacak olan yetiştiricilerde aranan şartlar ise şu şekilde sıralandı: “Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye olmak, arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı olmak, AKS’deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip olmak, bal üretimine ilaveten en az 3 yıl bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği (perga), arı zehiri, apilarnilden en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabileceklerdir”
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında uygulanan arı yetiştiriciliği destek başvuruları başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında uygulanan arı yetiştiriciliği destek başvuruları başladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destek programları arasında yer alan ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesi’ programı kapsamında yetiştiricilere yüzde 50 hibeyle ekipman desteği başvuruları başladı. 4-22 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak başvuruda arı yetiştiricilerine sağlanacak destek miktarı ise 30 bin lirayı geçmeyecek.
Osmaniye İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bakanlığımızca uygulanan ‘Arıcılık Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklemesi’ başvuruları 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında bizzat İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvuru esnasında istenilen belgeler 2 nüsha düzenlenecektir. Destekleme başvuru şartlarını taşıyan yetiştiricilerimiz ekte belirtilen listede bulunan makine, alet ve ekipmanlar için başvur yapabileceklerdir. Hibe oranı yüzde 50 olup toplam hibe miktarı KDV hariç 30 bin lirayı geçmeyecektir. Makine, alet ve ekipmanların KDV hariç birim fiyatları İl Müdürlüğümüzce kurulacak komisyon tarafından başvurular sona erdikten sonra belirlenecek olup, alınan makine, alet ve ekipmanlara ait KDV tutarı ve hibe tutarı 30 bin lirayı geçen tutar yetiştiricinin kendisi tarafından uygulanacaktır” denildi.

Desteklemeye kimler başvuru yapabilecek
Hibe destek programına başvuru yapacak olan yetiştiricilerde aranan şartlar ise şu şekilde sıralandı:
“Arı Yetiştiricileri Birliği veya Bal Üreticileri Birliğine üye olmak, arıcılık kayıt sistemine (AKS) müracaat tarihi itibariyle en az 3 yıldır kayıtlı olmak, AKS’deki aktif kovan sayısı bakımından 50 ve üstü arılı kovana sahip olmak, bal üretimine ilaveten en az 3 yıl bulunduğu bölge ve ekotip dikkate alınarak diğer arı ürünlerinden arı sütü, polen, propolis, arı ekmeği (perga), arı zehiri, apilarnilden en az ikisini üreteceğini taahhüt eden arıcılar faydalanabileceklerdir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar