vip
Mustafa Dündar

Bursa Büyükşehir yollarda kaliteyi arttırıyor

Yerel Yönetim 09.05.2020 - 15:03, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2681+ kez okundu.
 

Bursa Büyükşehir yollarda kaliteyi arttırıyor

Bursa'da trafik yoğunluğu yüzünden yıllardır bakımları yapılamayan yollar, sokağa çıkma yasağı sayesinde konfora kavuşuyor. Geçtiğimiz hafta sonu Merinos - Acemler gidiş istikametinin asfaltını yenileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı yolun geliş istikametinde yenileme çalışmalarına başladı.

Korona virüs salgınının yayılımını önlemek için dezenfeksiyon çalışmaları başta olmak üzere salgından etkilenen vatandaşlara sıcak yemek, erzak ve pazar ihtiyaçlarının temini noktasında yoğun bir çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da salgını fırsata dönüştürüp, yıllardır bakımı yapılamayan ana caddelere adeta hayat veriyor. İçişleri Bakanlığı’nın 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan illerde 11 Nisan'dan itibaren hafta sonları uyguladığı sokağa çıkma yasaklarını tarihi bir fırsata dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, normal zamanda trafik yükü nedeniyle müdahale etmenin mümkün olmadığı tüm ana arterlerde başlattığı asfaltlama çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Son 4 hafta sonunda Mudanya yolu başta olmak üzere, T1, T3 tramvay hatları, Setbaşı, Yeşil, Gökdere ve Merinos - Acemler arasında yaklaşık 42 bin ton asfalt kaplama çalışması gerçekleştirildi. Merinos- Acemler arasında ikinci etap İşçi Bayramı ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının 3 günü bulduğu geçtiğimiz hafta, Bursa trafiğinin adeta atar damarı olan Merinos - Acemler gidiş istikametinde çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, en son metro hattı yapılırken, yaklaşık 20 yıl önce asfalt kaplaması yapılan Merinos Acemler arasını sil baştan yenilemişti. Bu hafta sonu yasağını de en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir ekipleri, yasağın yürürlüğe girdiği ilk andan itibaren çalışmaların startını verdi. Acemler - Merinos geliş istikametinde bir taraftan freze çalışması, diğer taraftan da asfalt kaplama çalışmaları eş zamanlı olarak yapılıyor.
Bursa'da trafik yoğunluğu yüzünden yıllardır bakımları yapılamayan yollar, sokağa çıkma yasağı sayesinde konfora kavuşuyor. Geçtiğimiz hafta sonu Merinos - Acemler gidiş istikametinin asfaltını yenileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de aynı yolun geliş istikametinde yenileme çalışmalarına başladı.

Korona virüs salgınının yayılımını önlemek için dezenfeksiyon çalışmaları başta olmak üzere salgından etkilenen vatandaşlara sıcak yemek, erzak ve pazar ihtiyaçlarının temini noktasında yoğun bir çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da salgını fırsata dönüştürüp, yıllardır bakımı yapılamayan ana caddelere adeta hayat veriyor. İçişleri Bakanlığı’nın 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan illerde 11 Nisan'dan itibaren hafta sonları uyguladığı sokağa çıkma yasaklarını tarihi bir fırsata dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, normal zamanda trafik yükü nedeniyle müdahale etmenin mümkün olmadığı tüm ana arterlerde başlattığı asfaltlama çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Son 4 hafta sonunda Mudanya yolu başta olmak üzere, T1, T3 tramvay hatları, Setbaşı, Yeşil, Gökdere ve Merinos - Acemler arasında yaklaşık 42 bin ton asfalt kaplama çalışması gerçekleştirildi.

Merinos- Acemler arasında ikinci etap

İşçi Bayramı ile birlikte sokağa çıkma kısıtlamasının 3 günü bulduğu geçtiğimiz hafta, Bursa trafiğinin adeta atar damarı olan Merinos - Acemler gidiş istikametinde çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, en son metro hattı yapılırken, yaklaşık 20 yıl önce asfalt kaplaması yapılan Merinos Acemler arasını sil baştan yenilemişti. Bu hafta sonu yasağını de en iyi şekilde değerlendirmeyi hedefleyen Büyükşehir ekipleri, yasağın yürürlüğe girdiği ilk andan itibaren çalışmaların startını verdi. Acemler - Merinos geliş istikametinde bir taraftan freze çalışması, diğer taraftan da asfalt kaplama çalışmaları eş zamanlı olarak yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar