vip
Mustafa Dündar

Bursa Teknik Üniversitesi'nden Covid-19 paydaşlığı

Bilim 23.06.2020 - 17:21, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 13216+ kez okundu.
 

Bursa Teknik Üniversitesi'nden Covid-19 paydaşlığı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik önleyici ve tedavi edici çalışmalar geliştirmek amacıyla Bursa Teknik Üniversitesi’nin de paydaş olduğu, "Pandemik Corona Virüse (COVİD-19) Karşı Dışa Bağımlılığı Azaltacak İlaç ve Hammaddelerin Yeni Sentez Yöntemleriyle ve Formülasyonlarla Geliştirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı (1004 Programı) kapsamında kabul edildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin yürütücülüğünde "Korona Virüse Yönelik Aşı ve İlaç Geliştirilmesi" stratejik hedefine yönelik hazırlanan projede, Bursa Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitesi farklı iş paketlerinde görev alacak. Bursa Teknik Üniversitesi ekibi, projenin “Kimyasal Karakterizasyon ve Saflaştırma’’ iş paketinde çalışmalar yürütecek. Projede Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Ertaş ve ekibinden Dr. Belkıs Yaşa ile Arş. Gör. Naile Angın araştırmacı olarak görev alacak. Proje, Sağlık Bakanlığı’nın başarılı şekilde yönettiği kriz sürecinde, yerli ve milli çözümler üretilmesi açısından da önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve desteklediği “Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında son yıllarda özellikle savunma sanayi ve sağlık alanında yerli ve milli teknoloji kullanımı ciddi seviyede artmaktadır. Proje diğer taraftan çok paydaşlı bir çalışma olarak disiplinler arası çalışma kültürünün geliştirilmesi açısından da önemli görülmektedir. Bursa Teknik Üniversitesi ekip başkanı Doç. Dr. Murat Ertaş konu hakkında; “Son teknoloji modern cihazlara sahip Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve bölüm laboratuvarlarımız aktif çalışmaktadır. Üniversitemizdeki tüm personelimiz ve öğrencilerimiz de son derece dinamik ve toplumsal olaylara duyarlı bir tavır sergilemektedirler. Hem TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora programında 23 proje ile Türkiye birincisi olmamız hem de TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına bu sene 52 öğrenci takımı ile başvurmuş olmamız bunun en güzel göstergesidir. Paydaşı olduğumuz proje ile de umuyorum ülkemiz için önemli bir çıktı oluşturacağız. Proje yöneticimiz, ekibimiz ve TÜBİTAK’a destekleri için teşekkür ederim” dedi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik önleyici ve tedavi edici çalışmalar geliştirmek amacıyla Bursa Teknik Üniversitesi’nin de paydaş olduğu, "Pandemik Corona Virüse (COVİD-19) Karşı Dışa Bağımlılığı Azaltacak İlaç ve Hammaddelerin Yeni Sentez Yöntemleriyle ve Formülasyonlarla Geliştirilmesi" başlıklı proje, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destekleme Programı (1004 Programı) kapsamında kabul edildi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinin yürütücülüğünde "Korona Virüse Yönelik Aşı ve İlaç Geliştirilmesi" stratejik hedefine yönelik hazırlanan projede, Bursa Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitesi farklı iş paketlerinde görev alacak. Bursa Teknik Üniversitesi ekibi, projenin “Kimyasal Karakterizasyon ve Saflaştırma’’ iş paketinde çalışmalar yürütecek. Projede Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Ertaş ve ekibinden Dr. Belkıs Yaşa ile Arş. Gör. Naile Angın araştırmacı olarak görev alacak.

Proje, Sağlık Bakanlığı’nın başarılı şekilde yönettiği kriz sürecinde, yerli ve milli çözümler üretilmesi açısından da önem arz ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve desteklediği “Yerli ve Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında son yıllarda özellikle savunma sanayi ve sağlık alanında yerli ve milli teknoloji kullanımı ciddi seviyede artmaktadır. Proje diğer taraftan çok paydaşlı bir çalışma olarak disiplinler arası çalışma kültürünün geliştirilmesi açısından da önemli görülmektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi ekip başkanı Doç. Dr. Murat Ertaş konu hakkında; “Son teknoloji modern cihazlara sahip Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve bölüm laboratuvarlarımız aktif çalışmaktadır. Üniversitemizdeki tüm personelimiz ve öğrencilerimiz de son derece dinamik ve toplumsal olaylara duyarlı bir tavır sergilemektedirler. Hem TÜBİTAK 2244-Sanayi Doktora programında 23 proje ile Türkiye birincisi olmamız hem de TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına bu sene 52 öğrenci takımı ile başvurmuş olmamız bunun en güzel göstergesidir. Paydaşı olduğumuz proje ile de umuyorum ülkemiz için önemli bir çıktı oluşturacağız. Proje yöneticimiz, ekibimiz ve TÜBİTAK’a destekleri için teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar