vip
Mustafa Dündar

Bursalı İhracatçılar Webinar Programlarıyla Yeni Normale Hazırlanıyor

Ekonomi 20.09.2020 - 20:34, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2222+ kez okundu.
 

Bursalı İhracatçılar Webinar Programlarıyla Yeni Normale Hazırlanıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), pandemi döneminde üyelerinin dış ticarette yol haritasını belirlemek üzere webinar toplantılarına devam ediyor. Son bir buçuk aylık dönemde 13 farklı ülkeyi kapsayan 11 webinar programı gerçekleştirilirken, iş dünyasına hedef pazarlarda pandemi sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli bilgiler verildi.

BTSO, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) iş birliğinde düzenlediği webinarlar ile Bursalı ihracatçıları Ticaret Müşavirleri ile sanal ortamda bir araya getiriyor. BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında şimdiye dek 11 webinar düzenlendi. Webinarlarda Baltık Ülkeleri, Bulgaristan, Birleşik Krallık, Ukrayna, Rusya, Özbekistan, Romanya, Belçika, İspanya, Suudi Arabistan ve Tunus pazarları mercek altına alındı. Ülkelerdeki ticaret ve yatırım imkanlarının ele alındığı programlar, iş dünyasının geniş katılımıyla gerçekleştirildi. PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASI Düzenlenen webinarlarda, Büyükelçi, Ticaret Müşavirleri ve Ataşeler ile toplantılara konuşmacı olarak katılan işbirliği kuruluşlarının temsilcileri bilgi ve tecrübelerini Bursa iş dünyasına aktarıyor. Programlarda hedef ülkelerdeki mevcut durum, salgın sonrasındaki işbirliği imkanları ve firmaların pazara girişte dikkat etmesi gereken konular işleniyor. SIRADA MACARİSTAN, BELARUS VE ALMANYA VAR Son 1,5 aylık dönemde geniş katılımlı 11 webinar düzenleyen BTSO, yeni programlara da devam edecek. İlk olarak 22 Eylül'de Macaristan webinarı gerçekleştirilecek. Bu toplantı kapsamında ayrıca otomotiv sektörüne ilişkin online B2B programı yapılacak. BTSO, webinar takviminde ayrıca 23 Eylül Çarşamba günü Belarus ile 6 Ekim Salı günü Almanya programları yer alıyor. DÜNYADA EZBERLER BOZULDU BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının toplum sağlığı kadar ekonomiyi de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Pandeminin dünya genelinde birçok ezberi bozduğunu kaydeden Başkan Burkay, "Salgının kontrol altına alınmasının ardından artık hem sosyal hayat hem de ekonomideki birçok kural eskisi gibi olmayacak. Ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerde birçok başlık yeniden ele alınacak." dedi. WEBİNARLARA YOĞUN İLGİ BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak üyelerinin hedef pazarlarda yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesini sağlamak amacıyla Temmuz ayında online seminerlere başladıklarını dile getirdi. Başkan Burkay, Baltık ülkeleri ile başlayan webinar serisinin Eylül ayında da yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. İş dünyasının talepleri doğrultusunda düzenlenen webinarlara firmaların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Burkay, "Küresel Fuar Acentesi Projemiz kapsamında pandemi sürecinde dijital dünyanın imkanlarından maksimum düzeyde faydalanıyoruz. Hedef pazarlarımızdaki ticaret ve yatırım imkanlarının ele alındığı webinarlar iş dünyamızın merak ettiği sorulara cevap bulmasını sağlıyor." diye konuştu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), pandemi döneminde üyelerinin dış ticarette yol haritasını belirlemek üzere webinar toplantılarına devam ediyor. Son bir buçuk aylık dönemde 13 farklı ülkeyi kapsayan 11 webinar programı gerçekleştirilirken, iş dünyasına hedef pazarlarda pandemi sürecinde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli bilgiler verildi.

BTSO, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) iş birliğinde düzenlediği webinarlar ile Bursalı ihracatçıları Ticaret Müşavirleri ile sanal ortamda bir araya getiriyor. BTSO Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında şimdiye dek 11 webinar düzenlendi. Webinarlarda Baltık Ülkeleri, Bulgaristan, Birleşik Krallık, Ukrayna, Rusya, Özbekistan, Romanya, Belçika, İspanya, Suudi Arabistan ve Tunus pazarları mercek altına alındı. Ülkelerdeki ticaret ve yatırım imkanlarının ele alındığı programlar, iş dünyasının geniş katılımıyla gerçekleştirildi.



PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASI



Düzenlenen webinarlarda, Büyükelçi, Ticaret Müşavirleri ve Ataşeler ile toplantılara konuşmacı olarak katılan işbirliği kuruluşlarının temsilcileri bilgi ve tecrübelerini Bursa iş dünyasına aktarıyor. Programlarda hedef ülkelerdeki mevcut durum, salgın sonrasındaki işbirliği imkanları ve firmaların pazara girişte dikkat etmesi gereken konular işleniyor.



SIRADA MACARİSTAN, BELARUS VE ALMANYA VAR



Son 1,5 aylık dönemde geniş katılımlı 11 webinar düzenleyen BTSO, yeni programlara da devam edecek. İlk olarak 22 Eylül'de Macaristan webinarı gerçekleştirilecek. Bu toplantı kapsamında ayrıca otomotiv sektörüne ilişkin online B2B programı yapılacak. BTSO, webinar takviminde ayrıca 23 Eylül Çarşamba günü Belarus ile 6 Ekim Salı günü Almanya programları yer alıyor.



DÜNYADA EZBERLER BOZULDU



BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının toplum sağlığı kadar ekonomiyi de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Pandeminin dünya genelinde birçok ezberi bozduğunu kaydeden Başkan Burkay, "Salgının kontrol altına alınmasının ardından artık hem sosyal hayat hem de ekonomideki birçok kural eskisi gibi olmayacak. Ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerde birçok başlık yeniden ele alınacak." dedi.



WEBİNARLARA YOĞUN İLGİ



BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak üyelerinin hedef pazarlarda yaşanan ekonomik gelişmeleri yakından takip etmesini sağlamak amacıyla Temmuz ayında online seminerlere başladıklarını dile getirdi. Başkan Burkay, Baltık ülkeleri ile başlayan webinar serisinin Eylül ayında da yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. İş dünyasının talepleri doğrultusunda düzenlenen webinarlara firmaların yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Başkan Burkay, "Küresel Fuar Acentesi Projemiz kapsamında pandemi sürecinde dijital dünyanın imkanlarından maksimum düzeyde faydalanıyoruz. Hedef pazarlarımızdaki ticaret ve yatırım imkanlarının ele alındığı webinarlar iş dünyamızın merak ettiği sorulara cevap bulmasını sağlıyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar