vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı yetersiz mi kaldı?

Ekonomi 26.04.2020 - 12:56, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3082+ kez okundu.
 

Çevre ve Şehircilik Bakanı yetersiz mi kaldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kira yardımı konusunda ki açıklamalarına Bursa'dan tepki geldi. Bursa'nın önde gelen sektör temsilcilerinden İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Covid-19 nedeniyle sektörün olumsuz etkilendiğini ve projelerin gecikeceğini vurgulayarak kira yardımının genişletilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Bu çağrı da sektörde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yetersiz mi kalıyor algısı yarattı. 

Bakanlar Kurulu kararıyla 15 bin metrekareden büyük bölgeler için tanımlanan “riskli ve rezerv yapı alanları”ndaki tamamlanamayan kentsel dönüşüm projelerine yönelik kira yardımının 36 aydan 48 aya çıkarılacağı açıklamasının hemen ardından inşaat sektör temsilcilerinden “kira yardımı süresinin sadece sadece riskli ve rezerv alanlardaki değil, 18 ay kira yardımı yapılan riskli binaları da kapsayacak şekilde tüm kentsel dönüşüm projelerinde uzatılması” hususu dile getirildi. Sektör temsilcilerinin uzun zamandır sorunlarına çözüm bulunamaması hususunu gündeme taşıyan en güçlü kuruluşlardan olan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) son dönemde sektörde artan iş gücü kaybı, işsizlik, yeni proje yapımının imkansızlığı hususlarını da yaptığı açıklama ile değindi. İMSİAD'ın tepesinden gerçekleşen açıklama ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un göreve geldiğinden beri yetersiz kaldığı ve sektörün sorunlarına çözüm üretemediği şeklinde yorumlandı.    KİRA UZATIMI TÜM PROJELERİ KAPSAMALI İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, yaptığı açıklamada “Deprem ülkesi olan Türkiye’deki kentsel dönüşüm projeleri tıkanmış durumda. Covid-19 salgını nedeniyle inşaat sektöründe üretim ya durdu ya da çok yavaşladı. Dolayısıyla kentsel dönüşüm projelerinin gecikmesi gündemde. Bu da hem müteahhitlerin, hem de vatandaşların mağduriyetlerine neden olacak. Mağduriyetlerin önlenmesi açısından kira yardımı uzatımı sadece riskli alanları değil, tüm kentsel dönüşüm projelerini kapsamalı” diye konuştu. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm projelerine yönelik kira yardımı süresinin uzatılması kararını değerlendirdi. “Riskli ve rezerv yapı alanları”nda tamamlanamayan projeler için kira yardımının mağduriyet yaşanmaması adına 36 aydan 48 aya çıkarılmasını memnuniyet verici olarak nitelendiren Andıç, ilave olarak riskli yapılardaki 18 aylık kira yardımının da uzatılması çağrısı yaptı.   PROJELER TAMAMLANAMIYOR! Bursa’nın kentsel dönüşüm ihtiyacı en yüksek olan kentlerin başında geldiğini, dönüşüme giren çok sayıda riskli bina olduğunu, ancak projelerin çeşitli sebepler ve Covid-19 nedeniyle tamamlanamadığını ifade eden Andıç, şöyle konuştu : “Tamamlanamayan dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın birçoğunun kira yardımı kesildi ya da kesilmek üzere. 18 aylık süre geçtiği için projelerin tüm mali yükü müteahhitlerin omzuna yüklenmiş durumda. İnşaat sektörünün önceden gelen ve Covid-19 nedeniyle de ağırlaşan şartları göz önüne alınmalı. Sektörün ve de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için riskli yapılara yönelik 18 aylık kira yardımı süresi de artırılmalı, özetle; kira yardımı süresinin artırılması tüm kentsel dönüşüm projeleri için geçerli olmalı.”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kira yardımı konusunda ki açıklamalarına Bursa'dan tepki geldi. Bursa'nın önde gelen sektör temsilcilerinden İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, Covid-19 nedeniyle sektörün olumsuz etkilendiğini ve projelerin gecikeceğini vurgulayarak kira yardımının genişletilmesi gerektiği çağrısında bulundu. Bu çağrı da sektörde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yetersiz mi kalıyor algısı yarattı. 

Bakanlar Kurulu kararıyla 15 bin metrekareden büyük bölgeler için tanımlanan “riskli ve rezerv yapı alanları”ndaki tamamlanamayan kentsel dönüşüm projelerine yönelik kira yardımının 36 aydan 48 aya çıkarılacağı açıklamasının hemen ardından inşaat sektör temsilcilerinden “kira yardımı süresinin sadece sadece riskli ve rezerv alanlardaki değil, 18 ay kira yardımı yapılan riskli binaları da kapsayacak şekilde tüm kentsel dönüşüm projelerinde uzatılması” hususu dile getirildi.

Sektör temsilcilerinin uzun zamandır sorunlarına çözüm bulunamaması hususunu gündeme taşıyan en güçlü kuruluşlardan olan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) son dönemde sektörde artan iş gücü kaybı, işsizlik, yeni proje yapımının imkansızlığı hususlarını da yaptığı açıklama ile değindi. İMSİAD'ın tepesinden gerçekleşen açıklama ise, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un göreve geldiğinden beri yetersiz kaldığı ve sektörün sorunlarına çözüm üretemediği şeklinde yorumlandı. 

 

KİRA UZATIMI TÜM PROJELERİ KAPSAMALI

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, yaptığı açıklamada “Deprem ülkesi olan Türkiye’deki kentsel dönüşüm projeleri tıkanmış durumda. Covid-19 salgını nedeniyle inşaat sektöründe üretim ya durdu ya da çok yavaşladı. Dolayısıyla kentsel dönüşüm projelerinin gecikmesi gündemde. Bu da hem müteahhitlerin, hem de vatandaşların mağduriyetlerine neden olacak. Mağduriyetlerin önlenmesi açısından kira yardımı uzatımı sadece riskli alanları değil, tüm kentsel dönüşüm projelerini kapsamalı” diye konuştu.

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm projelerine yönelik kira yardımı süresinin uzatılması kararını değerlendirdi. “Riskli ve rezerv yapı alanları”nda tamamlanamayan projeler için kira yardımının mağduriyet yaşanmaması adına 36 aydan 48 aya çıkarılmasını memnuniyet verici olarak nitelendiren Andıç, ilave olarak riskli yapılardaki 18 aylık kira yardımının da uzatılması çağrısı yaptı.

 

PROJELER TAMAMLANAMIYOR!

Bursa’nın kentsel dönüşüm ihtiyacı en yüksek olan kentlerin başında geldiğini, dönüşüme giren çok sayıda riskli bina olduğunu, ancak projelerin çeşitli sebepler ve Covid-19 nedeniyle tamamlanamadığını ifade eden Andıç, şöyle konuştu :

“Tamamlanamayan dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın birçoğunun kira yardımı kesildi ya da kesilmek üzere. 18 aylık süre geçtiği için projelerin tüm mali yükü müteahhitlerin omzuna yüklenmiş durumda. İnşaat sektörünün önceden gelen ve Covid-19 nedeniyle de ağırlaşan şartları göz önüne alınmalı. Sektörün ve de vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için riskli yapılara yönelik 18 aylık kira yardımı süresi de artırılmalı, özetle; kira yardımı süresinin artırılması tüm kentsel dönüşüm projeleri için geçerli olmalı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar