vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Çevreci ulaşıma dikkat çektiler

Sağlık 18.09.2019 - 14:25, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2852+ kez okundu.
 

Çevreci ulaşıma dikkat çektiler

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Nilüfer Belediyesi personeli, Üç Fidan Parkı’ndan Halk Evi’nde yürüyerek ve bisikletle geldi. Birlikte Yürüyelim sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte çalışanlar, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine dikkat çekti.

Avrupa Birliği’nin sürdürülebilir ulaştırma politikaları için belirlediği hedefler doğrultusunda her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Hareketlilik Haftası” nedeniyle Nilüfer Belediyesi bir dizi etkinlik organize etti. Artık dünya çapında katılım gören etkinliklerle; motorize trafiğin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının artırılması hedefleniyor. Nilüfer Belediyesi de, “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında personelinin katıldığı etkinlikle çevreci ulaşıma dikkat çekti. “Birlikte Yürüyelim” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte belediye çalışanları, mesai saati öncesi Üç Fidan Parkı’nda toplanarak, Halk Evi’ne yürüyerek ve bisikletle geldi. Farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener, sağlıklı bir kent için Nilüferliler’e toplu taşıma ve çevreci ulaşım araçlarını kullanma çağrısında bulundu. Etkinlikler hafta boyunca sürecek Hafta boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Dilber Dereli de, Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet akademisiyle hizmet sözleşmesi imzalanacağını ve sürdürülebilir hareketlilik konusunda eğitim semineri düzenleyeceklerini söyledi. Hafta kapsamında; Nilüfer Belediyesi’nin, Altınşehir Mahallesi’nde “Bisiklet Tamir İstasyonu” açacağını vurgulayan Dilber Dereli, bisikletli doğa kampı, yamaç paraşütü ve doğa sporları etkinlikleri ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ve “Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet Turu” gibi etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti. Nilespit 22 Eylül’de ücretsiz olacak Nilüfer Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül gününde, AB Erasmus+ Sport projesi olan OSD (OpenStreetsday) kampanyası doğrultusunda da Görükle Spor Parkı’nın bulunduğu Üniversite Caddesi’nde çeşitli spor aktiviteleri düzenleyecek. Vatandaşlar ayrıca, Nilespit bisiklet kiralama sisteminden de ücretsiz olarak faydalanabilecek.
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Nilüfer Belediyesi personeli, Üç Fidan Parkı’ndan Halk Evi’nde yürüyerek ve bisikletle geldi. Birlikte Yürüyelim sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte çalışanlar, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine dikkat çekti.

Avrupa Birliği’nin sürdürülebilir ulaştırma politikaları için belirlediği hedefler
doğrultusunda her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Avrupa Hareketlilik
Haftası” nedeniyle Nilüfer Belediyesi bir dizi etkinlik organize etti. Artık dünya çapında
katılım gören etkinliklerle; motorize trafiğin kısıtlanması, sürdürülebilir hareketlilik
türlerinin kullanımının artırılması hedefleniyor.


Nilüfer Belediyesi de, “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında personelinin katıldığı
etkinlikle çevreci ulaşıma dikkat çekti. “Birlikte Yürüyelim” sloganıyla gerçekleştirilen
etkinlikte belediye çalışanları, mesai saati öncesi Üç Fidan Parkı’nda toplanarak, Halk
Evi’ne yürüyerek ve bisikletle geldi. Farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir
etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Engin Yener,
sağlıklı bir kent için Nilüferliler’e toplu taşıma ve çevreci ulaşım araçlarını kullanma
çağrısında bulundu.


Etkinlikler hafta boyunca sürecek
Hafta boyunca sürecek etkinlikler hakkında bilgi veren Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi
Dilber Dereli de, Nilüfer Belediyesi olarak bisiklet akademisiyle hizmet sözleşmesi
imzalanacağını ve sürdürülebilir hareketlilik konusunda eğitim semineri
düzenleyeceklerini söyledi. Hafta kapsamında; Nilüfer Belediyesi’nin, Altınşehir
Mahallesi’nde “Bisiklet Tamir İstasyonu” açacağını vurgulayan Dilber Dereli, bisikletli
doğa kampı, yamaç paraşütü ve doğa sporları etkinlikleri ile Fatih Sultan Mehmet
Bulvarı’nda “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” ve “Tophane’den Mudanya’ya Bisiklet
Turu” gibi etkinlikler gerçekleştirileceğini ifade etti.


Nilespit 22 Eylül’de ücretsiz olacak
Nilüfer Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 22 Eylül gününde, AB
Erasmus+ Sport projesi olan OSD (OpenStreetsday) kampanyası doğrultusunda da
Görükle Spor Parkı’nın bulunduğu Üniversite Caddesi’nde çeşitli spor aktiviteleri
düzenleyecek. Vatandaşlar ayrıca, Nilespit bisiklet kiralama sisteminden de ücretsiz
olarak faydalanabilecek.

Habere ifade bırak !
Av. Necip Fazıl Bayram
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar