vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; 'domates üreticisi emeğinin karşılığını alamadı'

Ekonomi 19.08.2020 - 03:35, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3123+ kez okundu.
 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın; 'domates üreticisi emeğinin karşılığını alamadı'

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ve yönetimiyle birlikte Ayaz ve Yavelli Köylerinde domates üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden bu sene de köylünün emeğinin karşılığını alamadığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, üreticinin düştüğü bu durumu hükümetin tarım politikasındaki plansızlığın açık yansıması olarak yorumladı.   “1,5 TON DOMATESLE 1 GRAM ALTIN ALAMIYORSUNUZ”   Çiftçinin artık emeğini karşılığını almak istediğine dikkat çeken Milletvekili Erkan Aydın şunları söyledi: “Türkiye’nin bir tarım politikası yok. Köylü ne kadar domates ekmesi gerektiğini, ne kadar para kazanacağını bilmek istiyor. Bütün dünyada bu böyle. Dünyanın bütün ülkeleri çiftinin bütün sorunlarını çözüp, tarıma her türlü desteği verirken biz de maalesef köylü artık çiftçiliği bırakacağını söylüyor. Neden bırakıyor? Domatesi 51 kuruşa mal ediyor, 33 kuruşa satıyor. Dünyanın neresinde bu ticaret devam eder? 1,5 ton domatesle 1 gram altın alamıyorsunuz. Dünyanın en verimli topraklarına sahibiz ama kötü yönetildiğimizden dolayı köylü, çiftçi bilinçli bir şekilde yok ediliyor. Yandaşa, betona para aktarmayı kesip bu parayı çiftçiye, köylüye, üretene vereceksiniz. Her yıl binlerce köylü ekmeyi bırakıyor. Tarım çökerse ülke çöker. Atatürk, Osmanlının borçlarını da tarım sayesinde ödedi, kurduğu fabrikaları da tarım sayesinde kurdu. Önce köylüye, çiftçiye sahip çıkılmalı." 
CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Serda Tandoğan Kuru ve yönetimiyle birlikte Ayaz ve Yavelli Köylerinde domates üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden bu sene de köylünün emeğinin karşılığını alamadığını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın, üreticinin düştüğü bu durumu hükümetin tarım politikasındaki plansızlığın açık yansıması olarak yorumladı.

 

“1,5 TON DOMATESLE 1 GRAM ALTIN ALAMIYORSUNUZ”

 

Çiftçinin artık emeğini karşılığını almak istediğine dikkat çeken Milletvekili Erkan Aydın şunları söyledi:

“Türkiye’nin bir tarım politikası yok. Köylü ne kadar domates ekmesi gerektiğini, ne kadar para kazanacağını bilmek istiyor. Bütün dünyada bu böyle. Dünyanın bütün ülkeleri çiftinin bütün sorunlarını çözüp, tarıma her türlü desteği verirken biz de maalesef köylü artık çiftçiliği bırakacağını söylüyor. Neden bırakıyor? Domatesi 51 kuruşa mal ediyor, 33 kuruşa satıyor. Dünyanın neresinde bu ticaret devam eder? 1,5 ton domatesle 1 gram altın alamıyorsunuz. Dünyanın en verimli topraklarına sahibiz ama kötü yönetildiğimizden dolayı köylü, çiftçi bilinçli bir şekilde yok ediliyor. Yandaşa, betona para aktarmayı kesip bu parayı çiftçiye, köylüye, üretene vereceksiniz. Her yıl binlerce köylü ekmeyi bırakıyor. Tarım çökerse ülke çöker. Atatürk, Osmanlının borçlarını da tarım sayesinde ödedi, kurduğu fabrikaları da tarım sayesinde kurdu. Önce köylüye, çiftçiye sahip çıkılmalı." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar