vip
Mustafa Dündar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık'tan işsizlik soru önergesi

Ekonomi 29.01.2020 - 23:50, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3130+ kez okundu.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık'tan işsizlik soru önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği soru önergesi ile, TUİK’in yaptığı yöntem ve değerlendirme değişiklikleri ile işsizlik oranlarını düşük gösterdiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

“İşgücünü düşük göstermek, işsizlik oranındaki artışı yansıtmamak için bir çözüm olarak mı görülmektedir?” sorusuna yanıt arayan CHP’li vekilin önergesindeki gerekçeleri ve soruları şöyle:  “Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlardan olan ve Çalışma Prensip ve İlkelerini “Bilimsel bağımsızlığa saygılı, nesnel, profesyonel ve şeffaf bir şekilde ve tüm kullanıcılara eşit mesafede olacak şekilde geliştirir, üretir ve dağıtır” şeklinde tanımlayan TUİK tarafından açıklanan işsizlik verileri, yapılan yöntem değişiklikleri ve işsizlik tanımındaki kelime oyunları ile, olduğundan daha düşük gösterilmektedir.  Bu bağlamda; Ekim 2018 – Ekim 2019 yılları arasında 15 yaş üstü nüfus içerisindeki çalışma isteğinde olan kesimde görülen yüzde 90 oranındaki azalma, hangi gerekçeye dayanmaktadır?  Söz konusu dönemde yapılan değişiklik ile işsizlik oranları yüzde kaç oranında düşük yansıtılmıştır?   Resmi işsizlik oranlarının düşük gösterilerek vatandaşın karşı karşıya olduğu gerçek işsizlik oranı ile örtüşmemesi bu şekilde mi sağlanmaktadır? İşgücünü düşük göstermek, işsizlik oranındaki artışı yansıtmamak için bir çözüm olarak mı görülmektedir? İşsizlik ve istihdam verilerindeki çelişkilerin nedeni nedir?” 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği soru önergesi ile, TUİK’in yaptığı yöntem ve değerlendirme değişiklikleri ile işsizlik oranlarını düşük gösterdiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı.

“İşgücünü düşük göstermek, işsizlik oranındaki artışı yansıtmamak için bir çözüm olarak mı görülmektedir?” sorusuna yanıt arayan CHP’li vekilin önergesindeki gerekçeleri ve soruları şöyle: 

“Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlardan olan ve Çalışma Prensip ve İlkelerini “Bilimsel bağımsızlığa saygılı, nesnel, profesyonel ve şeffaf bir şekilde ve tüm kullanıcılara eşit mesafede olacak şekilde geliştirir, üretir ve dağıtır” şeklinde tanımlayan TUİK tarafından açıklanan işsizlik verileri, yapılan yöntem değişiklikleri ve işsizlik tanımındaki kelime oyunları ile, olduğundan daha düşük gösterilmektedir. 

Bu bağlamda;

  1. Ekim 2018 – Ekim 2019 yılları arasında 15 yaş üstü nüfus içerisindeki çalışma isteğinde olan kesimde görülen yüzde 90 oranındaki azalma, hangi gerekçeye dayanmaktadır? 

  2. Söz konusu dönemde yapılan değişiklik ile işsizlik oranları yüzde kaç oranında düşük yansıtılmıştır?  

  3. Resmi işsizlik oranlarının düşük gösterilerek vatandaşın karşı karşıya olduğu gerçek işsizlik oranı ile örtüşmemesi bu şekilde mi sağlanmaktadır?

  4. İşgücünü düşük göstermek, işsizlik oranındaki artışı yansıtmamak için bir çözüm olarak mı görülmektedir?

  5. İşsizlik ve istihdam verilerindeki çelişkilerin nedeni nedir?” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar