vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Esnafa verilen destekler 1 yıl daha sürmeli

Ekonomi 23.02.2021 - 16:49, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3007+ kez okundu.
 

Esnafa verilen destekler 1 yıl daha sürmeli

İsizliğin gizli önleyicisi esnafımız kademeli olarak iş yerlerini açtığında ciro ve gelir kaybı desteği gibi destekler 1 yıl daha sürdürülmeli. Sosyal güvenlik primlerini ödemekte zorlanan esnafımız için bu primler düşürülmeli ve defter tutma hadleri ise yükseltilmeli

Esnafın kademeli olarak iş yerlerini açtıktan sonra desteklerin 1 yıl daha sürmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İşsizliğin gizli önleyicisi esnafımız kademeli olarak iş yerlerini açtığında ciro ve gelir kaybı desteği gibi destekler 1 yıl daha sürdürülmeli. Sosyal güvenlik primlerini ödemekte zorlanan esnafımız için bu primler düşürülmeli ve defter tutma hadleri ise yükseltilmeli” dedi. Pandemi sürecinde en büyük yarayı alan esnafın iş yerlerini açtığında desteklerin 1 yıl sürmesinin iyi olacağını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi tüm dünyanın dengesini değiştiren, her kesime zorluk yaşatan bir süreç oldu. Bu dönemde esnafımızın beklentisi iş yerlerinin en kısa sürede açılması. Kademeli olarak açılma müjdesi tüm esnafımızı sevindirdi. Tüm sektörlerde canlılığın yaşanacak olması en büyük arzumuz. Fakat pandemide kazancı olmayan esnafımızın kademeli olarak iş yerlerini açtığında da toparlanması zaman alacaktır. Dolaylı vergide en büyük kaynak olan esnafımıza verilen tüm destekler 1 yıl süreyle devam etmeli. Bununla birlikte önümüzdeki ay mart ayı, esnafımız için ise dert ayı. Beyannameler ile birlikte yapılandırma taksitleri de çakışıyor. Bundan dolayı borçların faizsiz olarak ötelenmesi esnafa nefes aldırır” şeklinde konuştu.
İsizliğin gizli önleyicisi esnafımız kademeli olarak iş yerlerini açtığında ciro ve gelir kaybı desteği gibi destekler 1 yıl daha sürdürülmeli. Sosyal güvenlik primlerini ödemekte zorlanan esnafımız için bu primler düşürülmeli ve defter tutma hadleri ise yükseltilmeli

Esnafın kademeli olarak iş yerlerini açtıktan sonra desteklerin 1 yıl daha sürmesi gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “İşsizliğin gizli önleyicisi esnafımız kademeli olarak iş yerlerini açtığında ciro ve gelir kaybı desteği gibi destekler 1 yıl daha sürdürülmeli. Sosyal güvenlik primlerini ödemekte zorlanan esnafımız için bu primler düşürülmeli ve defter tutma hadleri ise yükseltilmeli” dedi.


Pandemi sürecinde en büyük yarayı alan esnafın iş yerlerini açtığında desteklerin 1 yıl sürmesinin iyi olacağını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi tüm dünyanın dengesini değiştiren, her kesime zorluk yaşatan bir süreç oldu. Bu dönemde esnafımızın beklentisi iş yerlerinin en kısa sürede açılması. Kademeli olarak açılma müjdesi tüm esnafımızı sevindirdi. Tüm sektörlerde canlılığın yaşanacak olması en büyük arzumuz. Fakat pandemide kazancı olmayan esnafımızın kademeli olarak iş yerlerini açtığında da toparlanması zaman alacaktır. Dolaylı vergide en büyük kaynak olan esnafımıza verilen tüm destekler 1 yıl süreyle devam etmeli. Bununla birlikte önümüzdeki ay mart ayı, esnafımız için ise dert ayı. Beyannameler ile birlikte yapılandırma taksitleri de çakışıyor. Bundan dolayı borçların faizsiz olarak ötelenmesi esnafa nefes aldırır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar