vip
Mustafa Dündar

Gemlik Belediyesi'nden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Yerel Yönetim 30.03.2020 - 21:49, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3350+ kez okundu.
 

Gemlik Belediyesi'nden yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve Gemlik Belediyesi’nin altyapı desteği sağladığı Vefa Destek Grubu, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan Gemliklilere yardım eli uzatıyor.

Çin’de ortaya çıkan ve iki yüzden fazla ülkede küresel bir salgın haline gelen koronavirüs hastalığı, ülkemizde de etkisini gösteriyor. Hastalıktan en çok etkilenme riskine sahip 65 yaş üstü yaşlılar başta olmak üzere farklı hastalıkları olan vatandaşların evden çıkmamaları istenirken, bu kişilerin temel ihtiyaçları ise Vefa Destek Grubu tarafından karşılanıyor. Gemlik’te kaymakamlık çatısı altında kurulan ve Gemlik Belediyesi tarafından altyapı desteği sağlanan Vefa Destek Grubu, salgın nedeniyle evlerinden ayrılamayan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. 65 yaş üzerinde yaşlı bireylerin market alışverişi, ilaç alışverişi ve maaş çekimi gibi işlerinde destek olan ekip, ihtiyaç sahiplerine de gıda kolisi ve temizlik malzemeleri temin ediyor.   “Başkan Sertaslan: Ekiplerimiz yaşlı ve rahatsızların hizmetindedir”   Vefa Destek Grubu’nun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu zor günlerde de vatandaşlarının yanında olduğu söyledi. Başkan Sertaslan çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: “Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız ile farklı bir rahatsızlığı olan bireylerin evlerinde kalmaları önemli. Evlerinden ayrılamayan yaşlılar ve rahatsızlar, ekibimize telefon yoluyla ulaşarak ihtiyaçlarını belirtebilirler. Talepleri değerlendiren personelimiz bizzat bu kişilere ulaşarak yardımcı oluyor. Günde en az yüz talep gelen Vefa Destek Grubu’na Gemlik Belediyesi olarak zabıta memurlarımız ile birlikte 20 personel ve altı araç desteği sağlıyoruz. Hizmetlerin hızlı ve eksiksiz gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu zor günleri de atlatacak, Gemlik’imizin sahilinde yürüyecek, parklarında oturacak, ailelerimiz ve büyüklerimizle yeniden sağlıklı günler geçireceğiz.”   65 yaş üzeri yaşlılar ile ihtiyaç sahipleri 112, 155, 156 ve 02245131051 numaralarından Vefa Destek Grubu’na ulaşabilir.  
Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve Gemlik Belediyesi’nin altyapı desteği sağladığı Vefa Destek Grubu, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan Gemliklilere yardım eli uzatıyor.

Çin’de ortaya çıkan ve iki yüzden fazla ülkede küresel bir salgın haline gelen koronavirüs hastalığı, ülkemizde de etkisini gösteriyor. Hastalıktan en çok etkilenme riskine sahip 65 yaş üstü yaşlılar başta olmak üzere farklı hastalıkları olan vatandaşların evden çıkmamaları istenirken, bu kişilerin temel ihtiyaçları ise Vefa Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Gemlik’te kaymakamlık çatısı altında kurulan ve Gemlik Belediyesi tarafından altyapı desteği sağlanan Vefa Destek Grubu, salgın nedeniyle evlerinden ayrılamayan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. 65 yaş üzerinde yaşlı bireylerin market alışverişi, ilaç alışverişi ve maaş çekimi gibi işlerinde destek olan ekip, ihtiyaç sahiplerine de gıda kolisi ve temizlik malzemeleri temin ediyor.

 

“Başkan Sertaslan: Ekiplerimiz yaşlı ve rahatsızların hizmetindedir”

 

Vefa Destek Grubu’nun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu zor günlerde de vatandaşlarının yanında olduğu söyledi. Başkan Sertaslan çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: “Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız ile farklı bir rahatsızlığı olan bireylerin evlerinde kalmaları önemli. Evlerinden ayrılamayan yaşlılar ve rahatsızlar, ekibimize telefon yoluyla ulaşarak ihtiyaçlarını belirtebilirler. Talepleri değerlendiren personelimiz bizzat bu kişilere ulaşarak yardımcı oluyor. Günde en az yüz talep gelen Vefa Destek Grubu’na Gemlik Belediyesi olarak zabıta memurlarımız ile birlikte 20 personel ve altı araç desteği sağlıyoruz. Hizmetlerin hızlı ve eksiksiz gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu zor günleri de atlatacak, Gemlik’imizin sahilinde yürüyecek, parklarında oturacak, ailelerimiz ve büyüklerimizle yeniden sağlıklı günler geçireceğiz.”

 

65 yaş üzeri yaşlılar ile ihtiyaç sahipleri 112, 155, 156 ve 02245131051 numaralarından Vefa Destek Grubu’na ulaşabilir.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar