vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Karacabey'de aromatik tıbbi bitki dönemi

Yerel Yönetim 17.01.2021 - 17:23, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3692+ kez okundu.
 

Karacabey'de aromatik tıbbi bitki dönemi

Geniş coğrafyasında verimli toprakları ile ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Karacabey’de, aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliği ile ilgili de örnek olacak çalışmalara imza atılıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kentte yeni bir potansiyel oluşturmak ve ilçenin bereketli topraklarını aromatik ve tıbbi bitkiler üzerine değerlendirmek için hazırladıkları projeleri Gürsu Fidancılık Sahibi Selman Malak, Avukat Mehmet Uysalol Fitoterapist Dr. Özcan Uzun ve Bilkar İlaç, Gıda ve Kozmetik Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tosun ile birlikte değerlendirdi.    Görüşmede Başkan Özkan, Karacabey’in ekolojik koşullar sebebiyle bitki çeşitliliği açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğuna vurgu yaparak, özellikle aromatik bitkiler üzerine yapılan çalışmaların ilçenin görselliğine katkı sağlarken, aynı zamanda bölge halkına ekstra bir gelir imkânı da sunduğunu söyledi.   Uzun zamandır yatırım yapılıyor   Başkan Özkan, geçmişte bu konuyla ilgili uzun zamandır çeşitli alanlarda yatırımlar yapıldığını ve bunun ilçe halkı tarafından da benimsendiğine vurgu yaparak, “Dağkadı Mahallemizde kadın derneğimiz, ekinezya ile güzel bir ivme kazanmıştı. Bunun yanında Bayramdere, Boğazköy ve Kurşunlu mahallelerimiz de ıhlamur ve defne konusunda yıllardır adından söz ettiren bölgelerimiz. Bakanlığımız ile birlikte Kurşunlu Mahallesi’ne defne kurutma tesisi kurulmuştu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, özel bir girişimci tarafından da ilçemize defne ürünlerini işlemek üzere önemli bir tesis kazandırıldı. Tüm bu gelişmelerin ardından, Öğretmenler Parkı olarak anılan ilçemizin kuzey çıkışındaki 300 dönümlük arazide de aromatik bitkiler üzerine bir alan ayırdık.  Ve toplamda 55 bin m2’lik alanda kekik, biberiye, adaçayı, papatya, reyhan, melisa, ekinezya, lavanta, altınotu, kuşburnu, kızılcık, böğürtlen, yabangülü, safran ve hatmi ağacı gibi kokulu bitkileri toprakla buluşacak” dedi.   Başkan Özkan, bu çalışmaların bir yandan ilçenin görselliğine katkı sağladığını ama daha önemlisinin ise bölge halkına ekstra bir gelir imkânı sunduğu belirtti.   Görüşmenin ardından heyet, teknik personelle birlikte Öğretmenler Parkı içerisinde incelemelerde bulundu.  
Geniş coğrafyasında verimli toprakları ile ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Karacabey’de, aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliği ile ilgili de örnek olacak çalışmalara imza atılıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kentte yeni bir potansiyel oluşturmak ve ilçenin bereketli topraklarını aromatik ve tıbbi bitkiler üzerine değerlendirmek için hazırladıkları projeleri Gürsu Fidancılık Sahibi Selman Malak, Avukat Mehmet Uysalol Fitoterapist Dr. Özcan Uzun ve Bilkar İlaç, Gıda ve Kozmetik Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Tosun ile birlikte değerlendirdi. 

 

Görüşmede Başkan Özkan, Karacabey’in ekolojik koşullar sebebiyle bitki çeşitliliği açısından büyük bir zenginliğe sahip olduğuna vurgu yaparak, özellikle aromatik bitkiler üzerine yapılan çalışmaların ilçenin görselliğine katkı sağlarken, aynı zamanda bölge halkına ekstra bir gelir imkânı da sunduğunu söyledi.

 

Uzun zamandır yatırım yapılıyor

 

Başkan Özkan, geçmişte bu konuyla ilgili uzun zamandır çeşitli alanlarda yatırımlar yapıldığını ve bunun ilçe halkı tarafından da benimsendiğine vurgu yaparak, “Dağkadı Mahallemizde kadın derneğimiz, ekinezya ile güzel bir ivme kazanmıştı. Bunun yanında Bayramdere, Boğazköy ve Kurşunlu mahallelerimiz de ıhlamur ve defne konusunda yıllardır adından söz ettiren bölgelerimiz. Bakanlığımız ile birlikte Kurşunlu Mahallesi’ne defne kurutma tesisi kurulmuştu. Yaptığımız görüşmeler neticesinde, özel bir girişimci tarafından da ilçemize defne ürünlerini işlemek üzere önemli bir tesis kazandırıldı. Tüm bu gelişmelerin ardından, Öğretmenler Parkı olarak anılan ilçemizin kuzey çıkışındaki 300 dönümlük arazide de aromatik bitkiler üzerine bir alan ayırdık.  Ve toplamda 55 bin m2’lik alanda kekik, biberiye, adaçayı, papatya, reyhan, melisa, ekinezya, lavanta, altınotu, kuşburnu, kızılcık, böğürtlen, yabangülü, safran ve hatmi ağacı gibi kokulu bitkileri toprakla buluşacak” dedi.

 

Başkan Özkan, bu çalışmaların bir yandan ilçenin görselliğine katkı sağladığını ama daha önemlisinin ise bölge halkına ekstra bir gelir imkânı sunduğu belirtti.

 

Görüşmenin ardından heyet, teknik personelle birlikte Öğretmenler Parkı içerisinde incelemelerde bulundu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar