vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

KAYIŞOĞLU, 'ANTİEPİLEPTİK İLAÇLARA HASTALAR ULAŞAMIYOR?'

Sağlık 19.10.2019 - 18:50, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 1475+ kez okundu.
 

KAYIŞOĞLU, 'ANTİEPİLEPTİK İLAÇLARA HASTALAR ULAŞAMIYOR?'

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, eczanelerde antiepileptik ilaçlara ulaşmada yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.

Hasta ve yakınlarının Convulex, Karbalex, Lamiktal, Depakin, Trileptal, Rivotril, Sabril ve Frisium gibi antiepileptik ilaçlara ulaşılamadığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Hasta yakınlarından bu konuda sürekli şikâyetler alıyoruz. İlaçlara ulaşamadıklarını aktarıyorlar. Çok zorlandıklarına dikkat çekiyorlar. Eczanelerde görüştüklerinde kendilerine sürekli olarak dolar kurundaki yükselişlerin gerekçe olarak sunulduğunu belirtiyorlar” açıklamasında bulundu. Eczacıların hasta yakınlarının ilaçlara ulaşmadaki en büyük sorunun döviz kurlarının ayarlanamaması olduğunu dile getirdiğini belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Yaşam hakkı kutsaldır. Kimi ilaçlar o kadar yaşamsal önemdeki, hastaların bu ilaçlara ulaşamaması baskılanan nöbetlerinin tekrarlamasına yol açacağı gibi ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Hasta yakınlarının bu konudaki tedirginlikleri göz ardı etmemek gerekiyor. Sosyal devlet olmanın gereklerinden birisi de vatandaşlarının sağlık hakkından en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaktır. Teşhis ve tedavi imkânlarına ulaşmasını kolaylaştırmaktır. Bu noktada maalesef yaşanan sorunlar Sağlık Bakanlığı’nın yeterince titiz davranmadığını ortaya koyuyor. Hasta yakınlarının içine düştüğü durum bunu gösteriyor. Sorunun bir an çözüme kavuşturulması için Sağlık Bakanlığı’nın ivedilikle hareket etmesi gerekiyor” çağrısında bulundu. Altaca Kayışoğlu, yaşanan ilaç soruna dikkat çekmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ne soru önergesi de verdi.   TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA   Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.                                                                                           Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU                                                                                                       Bursa Milletvekili   Antiepileptik ilaçlara ulaşmada sıkıntı yaşandığına dair şikâyetler gelmektedir. Hasta ve yakınları ilaçları eczanelerde bulamadıklarını dile getirmektedirler. Bu bağlamda; 1-      Convulex, Karbalex, Lamiktal, Depakin, Trileptal, Rivotril, Sabril gibi ilaçlara hastaların ulaşamamasının nedeni nedir? 2-      Bu konuda Sağlık Bakanlığı olarak ne gibi girişimlerde bulunulmaktadır? 3-      Frisium gibi ilaçları Türkiye’ye getiren Türk Eczacılar Birliği’nin bu ilacı Türkiye’ye getirmemesinin gerekçesi nedir? 4-      Hastaların ilaçlara kolay ulaşımı konusunda ne yapılması öngörülmektedir?  
CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, eczanelerde antiepileptik ilaçlara ulaşmada yaşanan sıkıntıları TBMM gündemine taşıdı.

Hasta ve yakınlarının Convulex, Karbalex, Lamiktal, Depakin, Trileptal, Rivotril, Sabril ve Frisium gibi antiepileptik ilaçlara ulaşılamadığını dile getiren Altaca Kayışoğlu, “Hasta yakınlarından bu konuda sürekli şikâyetler alıyoruz. İlaçlara ulaşamadıklarını aktarıyorlar. Çok zorlandıklarına dikkat çekiyorlar. Eczanelerde görüştüklerinde kendilerine sürekli olarak dolar kurundaki yükselişlerin gerekçe olarak sunulduğunu belirtiyorlar” açıklamasında bulundu.

Eczacıların hasta yakınlarının ilaçlara ulaşmadaki en büyük sorunun döviz kurlarının ayarlanamaması olduğunu dile getirdiğini belirten CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Yaşam hakkı kutsaldır. Kimi ilaçlar o kadar yaşamsal önemdeki, hastaların bu ilaçlara ulaşamaması baskılanan nöbetlerinin tekrarlamasına yol açacağı gibi ileride telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Hasta yakınlarının bu konudaki tedirginlikleri göz ardı etmemek gerekiyor. Sosyal devlet olmanın gereklerinden birisi de vatandaşlarının sağlık hakkından en iyi şekilde yararlanmasını sağlamaktır. Teşhis ve tedavi imkânlarına ulaşmasını kolaylaştırmaktır. Bu noktada maalesef yaşanan sorunlar Sağlık Bakanlığı’nın yeterince titiz davranmadığını ortaya koyuyor. Hasta yakınlarının içine düştüğü durum bunu gösteriyor. Sorunun bir an çözüme kavuşturulması için Sağlık Bakanlığı’nın ivedilikle hareket etmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

Altaca Kayışoğlu, yaşanan ilaç soruna dikkat çekmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ne soru önergesi de verdi.

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim.

 

 

                                                                                      Nurhayat ALTACA KAYIŞOĞLU

                                                                                                      Bursa Milletvekili

 

Antiepileptik ilaçlara ulaşmada sıkıntı yaşandığına dair şikâyetler gelmektedir. Hasta ve yakınları ilaçları eczanelerde bulamadıklarını dile getirmektedirler.

Bu bağlamda;

1-      Convulex, Karbalex, Lamiktal, Depakin, Trileptal, Rivotril, Sabril gibi ilaçlara hastaların ulaşamamasının nedeni nedir?

2-      Bu konuda Sağlık Bakanlığı olarak ne gibi girişimlerde bulunulmaktadır?

3-      Frisium gibi ilaçları Türkiye’ye getiren Türk Eczacılar Birliği’nin bu ilacı Türkiye’ye getirmemesinin gerekçesi nedir?

4-      Hastaların ilaçlara kolay ulaşımı konusunda ne yapılması öngörülmektedir?

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar