vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Madosan, Avusturyalı Umdasch The Store Makers ile Ortaklık İçin Anlaştı

Ekonomi 29.08.2020 - 13:05, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 4798+ kez okundu.
 

Madosan, Avusturyalı Umdasch The Store Makers ile Ortaklık İçin Anlaştı

Bursa’da faaliyet gösteren ve ürettiği ürünleri dünyanın 74 farklı ülkesine ihraç eden Madosan Raf Sistemleri AŞ ile Avusturya’nın en eski aile şirketlerinden olan Umdasch The Store Makers ortaklık için anlaştı. Madosan ile Umdasch The Store Makers eylül ayı sonuna kadar güçlerini birleştirecek.

1993 yılında kurulan, halen Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Madosan Raf Sistemleri, üretimini 16.000 m2'lik alana sahip fabrikada 125 çalışanı ile gerçekleştiriyor. Mağaza, market, depo, yapı market, eczane, benzin istasyonu, kozmetik mağazaları, elektro market gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Madosan satışlarının 65'ini 74 ülkeye ihraç ediyor.     1868 yılında kurulan Umdasch Group AG'nin bir parçası olan Umdasch The Store Makers, bugün 1.500 çalışanıyla 250 milyon Euro ciro elde ediyor. 2019 yılında yaklaşık 9.000 çalışanı ile yıllık 1,5 milyar Euro ciroya sahip olan Umdasch Group AG, 70'den fazla ülkede grup olarak 180'in üzerinde şubesi ile faaliyet gösteriyor. 1,5 asırlık ve dört nesildir aile şirketi olarak yönetilen Umdasch Group AG organizasyonu üç ana şemsiyeden oluşuyor: Doka; kalıp ve iskele sistemleri, Umdasch Group Ventures; yatırım, Umdasch The Store Makers ise; lifestyle retail, food retail, premium retail ve digital retail alanlarında profesyonel.   “BÜYÜMEYİ SÜRDÜRMEMİZE YARDIMCI OLACAK”   Umdasch The Store Makers CEO'su Silvio Kirchmair ortaklık müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Madosan ile özellikle şu anki gibi ekonomik açıdan zor zamanlarda büyümemizi sürdürmemize yardımcı olacak bir iştirak kazanıyoruz. Çoğunluk hissemiz bize uluslararası öneme sahip perakende müşterilere erişim sağlıyor ve olağanüstü rekabetçi bir üretim üssü kazandırıyor" dedi. Umdasch'ın Avusturya'nın Leibnitz kentindeki en büyük üretim portföyüne sahip lokasyonu olduğunu belirten Silvio Kirchmair, Madosan ortaklığı ile Leibnitz kentindeki metal üretim lokasyonunu güçlendireceklerini ve uluslararası genişlemeye birlikte devam edeceklerini söyledi.     “GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”   Umdasch Grup AG’nin Madosan gibi insani değerleri en ön planda tutan bir aile şirketi olduğunu dile getiren Madosan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saygın, “Değerleri bu denli bizimle örtüşen bir firma ile güçlerimizi birleştirmek gücümüze güç katacak. Hem yurt içi hem global pazarlarda bizlere hatırı sayılır bir pazar genişlemesi için fırsat sağlayacak. Ülkemize dünyaca tanınmış ve saygın bir hissedar kazandırdığımız için Madosan olarak gururluyuz” şeklinde konuştu.   Madosan Yönetim Kurulu üyesi, BTSO Meclis Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Marmara Bölge Temsilcisi Sevgi Saygın; “Bundan böyle uluslararası büyümemize, bünyemize kattığımız bilgi birikimi ve teknik güç ile daha büyük adımlarla devam edeceğiz” dedi.   Rekabet Kurumu'nun onayından sonra gerçekleşecek 55 hisse devri sonrasında şirket yönetimini, Madosan eski Genel Müdürü Nedim Yılmaz ve Umdasch İş Geliştirme Müdürü Kaya Toker birlikte üstlenecek. Madosan'ın önceki sahipleri Vedat Saygın ve Sevgi Saygın ise Denetim Kurulu Üyesi olarak Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam edecek.
Bursa’da faaliyet gösteren ve ürettiği ürünleri dünyanın 74 farklı ülkesine ihraç eden Madosan Raf Sistemleri AŞ ile Avusturya’nın en eski aile şirketlerinden olan Umdasch The Store Makers ortaklık için anlaştı. Madosan ile Umdasch The Store Makers eylül ayı sonuna kadar güçlerini birleştirecek.

1993 yılında kurulan, halen Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Madosan Raf Sistemleri, üretimini 16.000 m2'lik alana sahip fabrikada 125 çalışanı ile gerçekleştiriyor. Mağaza, market, depo, yapı market, eczane, benzin istasyonu, kozmetik mağazaları, elektro market gibi geniş bir ürün yelpazesine sahip olan Madosan satışlarının 65'ini 74 ülkeye ihraç ediyor.

 

 

1868 yılında kurulan Umdasch Group AG'nin bir parçası olan Umdasch The Store Makers, bugün 1.500 çalışanıyla 250 milyon Euro ciro elde ediyor. 2019 yılında yaklaşık 9.000 çalışanı ile yıllık 1,5 milyar Euro ciroya sahip olan Umdasch Group AG, 70'den fazla ülkede grup olarak 180'in üzerinde şubesi ile faaliyet gösteriyor. 1,5 asırlık ve dört nesildir aile şirketi olarak yönetilen Umdasch Group AG organizasyonu üç ana şemsiyeden oluşuyor: Doka; kalıp ve iskele sistemleri, Umdasch Group Ventures; yatırım, Umdasch The Store Makers ise; lifestyle retail, food retail, premium retail ve digital retail alanlarında profesyonel.

 

“BÜYÜMEYİ SÜRDÜRMEMİZE YARDIMCI OLACAK”

 

Umdasch The Store Makers CEO'su Silvio Kirchmair ortaklık müzakerelerinin olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Madosan ile özellikle şu anki gibi ekonomik açıdan zor zamanlarda büyümemizi sürdürmemize yardımcı olacak bir iştirak kazanıyoruz. Çoğunluk hissemiz bize uluslararası öneme sahip perakende müşterilere erişim sağlıyor ve olağanüstü rekabetçi bir üretim üssü kazandırıyor" dedi. Umdasch'ın Avusturya'nın Leibnitz kentindeki en büyük üretim portföyüne sahip lokasyonu olduğunu belirten Silvio Kirchmair, Madosan ortaklığı ile Leibnitz kentindeki metal üretim lokasyonunu güçlendireceklerini ve uluslararası genişlemeye birlikte devam edeceklerini söyledi.

 

 

“GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAK”

 

Umdasch Grup AG’nin Madosan gibi insani değerleri en ön planda tutan bir aile şirketi olduğunu dile getiren Madosan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Saygın, “Değerleri bu denli bizimle örtüşen bir firma ile güçlerimizi birleştirmek gücümüze güç katacak. Hem yurt içi hem global pazarlarda bizlere hatırı sayılır bir pazar genişlemesi için fırsat sağlayacak. Ülkemize dünyaca tanınmış ve saygın bir hissedar kazandırdığımız için Madosan olarak gururluyuz” şeklinde konuştu.

 

Madosan Yönetim Kurulu üyesi, BTSO Meclis Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Marmara Bölge Temsilcisi Sevgi Saygın; “Bundan böyle uluslararası büyümemize, bünyemize kattığımız bilgi birikimi ve teknik güç ile daha büyük adımlarla devam edeceğiz” dedi.

 

Rekabet Kurumu'nun onayından sonra gerçekleşecek 55 hisse devri sonrasında şirket yönetimini, Madosan eski Genel Müdürü Nedim Yılmaz ve Umdasch İş Geliştirme Müdürü Kaya Toker birlikte üstlenecek. Madosan'ın önceki sahipleri Vedat Saygın ve Sevgi Saygın ise Denetim Kurulu Üyesi olarak Yönetim Kurulu'ndaki görevlerine devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar