vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Mobilya sektörü isyanda...

Sektörel 16.10.2020 - 10:27, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3504+ kez okundu.
 

Mobilya sektörü isyanda...

Mobilya sektöründe aksesuar ve sünger krizi yaşanıyor. Mobilya sektöründe yaşanan kriz Türkiye genelinde olduğu gibi Mobilya üretiminin atardamarlarından Bursa'da da büyük bir ses getirdi.

Özellikle sünger fiyatlarının neredeyse haftada iki defa, aksesuar fiyatlarının ise ayda bir defa olmak üzere düzenli bir zam sirkülasyonuna sokulduğunu ifade eden Bursa Marangozlar ve Benzerleri Esnaf Oda Başkanı Cemil Vardar, "birileri sektörümüz üzerinden ülkede ekonomik kriz estirmek istiyor. Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz bu krizi durdurmalı" dedi.     Pandemi ile ciddi bir daralma yaşayan Mobilya sektörü, sünger fiyatlarına gelen zamlarla daha zorlu bir sürece girdi. Pandemi sürecinde süngere  yüzde 80 zam civarında yapıldı. Yapılan zamlar ile üretim durma noktasına gelirken, sünger üreten fabrikaların kendi aralarında anlaşıp zam yaptığı da iddiaları ise mobilya üreticilerini isyan ettirdi.     Vardar, "gençler aile kurmayı hayal edemiyor?"   Bursa Marangozlar ve Benzerleri Oda Başkanı Cemil Vardar, "ülkemizin yürüttüğü başarılı pandemi süreci ve devamında Akdeniz başta olmak üzere Ege'de ki diplomatik ve askeri başarılar birilerinin gözünü epey ürkütmüş durumda. Türkiye'nin üretim gücünü kırmak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üreten Türkiye çıkışına engel olmak isteyen hain odakların oyunlarına hergün bir yenisi ekleniyor. Son yıllarda ama istihdam ama hammadde ama iş sahası olsun birçok alanda ki sıknıtıları göğüsleyen esnafımız, neredeyse karın tokluğuna ülkesi için durmaksızın çalışıyor. Ancak son dönemde artan sünger ve aksesuar fiyat artışları hepimizi bezdirdi. Esnafımızın ürettiği ürünleri satıcılar bile almakta zorlanırken, alıcıların halini düşünmek bile istemiyoruz. Bir yanda altın fiyatları diğer yanda mobilya ve beyaz eşya fiyatları yükselirken, gençler yeni bir aile kurmayı nasıl göze alacaklar? Kabul etmeliyiz ki, birileri sektörümüz üzerinden ülkede ekonomik kriz estirmek istiyor. Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz bu krizi durdurmalı" dedi.
Mobilya sektöründe aksesuar ve sünger krizi yaşanıyor. Mobilya sektöründe yaşanan kriz Türkiye genelinde olduğu gibi Mobilya üretiminin atardamarlarından Bursa'da da büyük bir ses getirdi.

Özellikle sünger fiyatlarının neredeyse haftada iki defa, aksesuar fiyatlarının ise ayda bir defa olmak üzere düzenli bir zam sirkülasyonuna sokulduğunu ifade eden Bursa Marangozlar ve Benzerleri Esnaf Oda Başkanı Cemil Vardar, "birileri sektörümüz üzerinden ülkede ekonomik kriz estirmek istiyor. Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz bu krizi durdurmalı" dedi.

 

 

Pandemi ile ciddi bir daralma yaşayan Mobilya sektörü, sünger fiyatlarına gelen zamlarla daha zorlu bir sürece girdi. Pandemi sürecinde süngere  yüzde 80 zam civarında yapıldı. Yapılan zamlar ile üretim durma noktasına gelirken, sünger üreten fabrikaların kendi aralarında anlaşıp zam yaptığı da iddiaları ise mobilya üreticilerini isyan ettirdi.

 

 

Vardar, "gençler aile kurmayı hayal edemiyor?"

 

Bursa Marangozlar ve Benzerleri Oda Başkanı Cemil Vardar, "ülkemizin yürüttüğü başarılı pandemi süreci ve devamında Akdeniz başta olmak üzere Ege'de ki diplomatik ve askeri başarılar birilerinin gözünü epey ürkütmüş durumda. Türkiye'nin üretim gücünü kırmak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üreten Türkiye çıkışına engel olmak isteyen hain odakların oyunlarına hergün bir yenisi ekleniyor. Son yıllarda ama istihdam ama hammadde ama iş sahası olsun birçok alanda ki sıknıtıları göğüsleyen esnafımız, neredeyse karın tokluğuna ülkesi için durmaksızın çalışıyor. Ancak son dönemde artan sünger ve aksesuar fiyat artışları hepimizi bezdirdi. Esnafımızın ürettiği ürünleri satıcılar bile almakta zorlanırken, alıcıların halini düşünmek bile istemiyoruz. Bir yanda altın fiyatları diğer yanda mobilya ve beyaz eşya fiyatları yükselirken, gençler yeni bir aile kurmayı nasıl göze alacaklar? Kabul etmeliyiz ki, birileri sektörümüz üzerinden ülkede ekonomik kriz estirmek istiyor. Cumhurbaşkanımı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimiz bu krizi durdurmalı" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar