vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Salman, 'Öğretmenlerimiz bizim baş tacımız'

Eğitim 24.11.2019 - 02:53, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2318+ kez okundu.
 

Salman, 'Öğretmenlerimiz bizim baş tacımız'

Öğretmenliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman,24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Salman mesajında, “Geleceğimizin mimarları olan sevgi ve şefkat kahramanı, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.    DİNİMİZİN İLK EMRİ ‘OKU’ DUR   Ayhan Salman açıklamasında Hazreti Muhammed’e (S.A.V) gelen ilk ayetin, “Oku” diye başladığını vurguladı. Salman, “Yüce dinimizde okumanın, öğrenmenin ne kadar önemli olduğu, Peygamber efendimize (S.A.V) gelen ilk ayetle açıkça ortadır. Nitekim Hazreti Ali de (R.A), ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demekle, öğretmenlerin kıymetini çok anlamlı bir biçimde ifade etmiştir” dedi. Öğretmenlerin bir milletin geleceğini şekillendiren, geleceğini emanet edileceği kuşaklara yön veren, çok değerli insanlar olduğunu da dile getiren Başkan Ayhan Salman, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir ülkeyi kurtarmak için iki orduya ihtiyacımız vardır. Biri askeri ordu, diğeri öğretmenlerin oluşturduğu ilim-irfan ordusudur" diyerek öğretmenliğin önemine dikkat çekti.       MİLLİ BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI   Ayhan Salman çocukların ve gençlerin ahlaki ve kültürel değerlerle donatılıp, düşünen, okuyan, sorgulayan ve uygulayan bireyler olarak yetiştirilmesini öğretmenlere bağlı olduğunu vurgulayarak şunları da söyledi:    “Yaşadığımız yüzyılda çağdaş dünyaya ayak uyduracak, yarışacak,  ekonomide, diplomaside, küresel rekabette başarılı olacaksak bunu eğitimle gerçekleştirebiliriz. Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. Bu nitelikleri haiz kuşakları yetiştirecek olanlar ise öğretmenlerimizdir.   Öğrencilerinin ruhsal ve bedensel sağlıklarını ön planda tutan, mesleğini ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz; inanıyorum ki, bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirecektir. Dünyada hak ettiğimiz güç ve itibarı elde etmemiz için 'üretim-bilgi' temelli ekonomik yapının gerekliliğini idrak eden öğretmenlerimiz, 'araştırma-öğrenme-uygulama' temelli eğitim sistemini hayat geçirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Milletimizin her bir ferdinin öğretmenlerimize olan sevgisi, saygısı ve inancı tamdır.    
Öğretmenliğin en kutsal mesleklerin başında geldiğini belirten AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman,24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Salman mesajında, “Geleceğimizin mimarları olan sevgi ve şefkat kahramanı, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi. 

 

DİNİMİZİN İLK EMRİ ‘OKU’ DUR
 
Ayhan Salman açıklamasında Hazreti Muhammed’e (S.A.V) gelen ilk ayetin, “Oku” diye başladığını vurguladı. Salman, “Yüce dinimizde okumanın, öğrenmenin ne kadar önemli olduğu, Peygamber efendimize (S.A.V) gelen ilk ayetle açıkça ortadır. Nitekim Hazreti Ali de (R.A), ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demekle, öğretmenlerin kıymetini çok anlamlı bir biçimde ifade etmiştir” dedi. Öğretmenlerin bir milletin geleceğini şekillendiren, geleceğini emanet edileceği kuşaklara yön veren, çok değerli insanlar olduğunu da dile getiren Başkan Ayhan Salman, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir ülkeyi kurtarmak için iki orduya ihtiyacımız vardır. Biri askeri ordu, diğeri öğretmenlerin oluşturduğu ilim-irfan ordusudur" diyerek öğretmenliğin önemine dikkat çekti.
 
 
 
MİLLİ BİRLİĞİMİZİN TEMİNATI
 
Ayhan Salman çocukların ve gençlerin ahlaki ve kültürel değerlerle donatılıp, düşünen, okuyan, sorgulayan ve uygulayan bireyler olarak yetiştirilmesini öğretmenlere bağlı olduğunu vurgulayarak şunları da söyledi:
 
 “Yaşadığımız yüzyılda çağdaş dünyaya ayak uyduracak, yarışacak,  ekonomide, diplomaside, küresel rekabette başarılı olacaksak bunu eğitimle gerçekleştirebiliriz. Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirebilmesi, ancak vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemiş nesillerle mümkündür. Bu nitelikleri haiz kuşakları yetiştirecek olanlar ise öğretmenlerimizdir.
 
Öğrencilerinin ruhsal ve bedensel sağlıklarını ön planda tutan, mesleğini ahlaklı bir fert ve toplum hedefiyle icra eden öğretmenlerimiz; inanıyorum ki, bundan sonra da farklı düşüncelere daima saygı duyan ve tam demokrasiye içtenlikle sahip çıkan nesiller yetiştirecektir. Dünyada hak ettiğimiz güç ve itibarı elde etmemiz için 'üretim-bilgi' temelli ekonomik yapının gerekliliğini idrak eden öğretmenlerimiz, 'araştırma-öğrenme-uygulama' temelli eğitim sistemini hayat geçirerek ülkemizin kalkınmasında öncü bir rol oynayacaklardır. Milletimizin her bir ferdinin öğretmenlerimize olan sevgisi, saygısı ve inancı tamdır.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar