vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

TAYLAN: DÜNYADA HER 100 ERİŞKİN KİŞİDEN 8’İ DİYABETLİ

Sağlık 16.11.2019 - 23:58, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2065+ kez okundu.
 

TAYLAN: DÜNYADA HER 100 ERİŞKİN KİŞİDEN 8’İ DİYABETLİ

Doruk Sağlık Grubu, bünyesinde bulundurduğu hastanelerinde, Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlara şeker ölçümü yapıp, diyabet hakkında bilgilendirme yaptı.

2007 yılından beri Dünya Diyabet Günü olarak ilan edilen 14 Kasım’da, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla bir takım faaliyetler düzenleniyor. Bu kapsamda bir etkinlik tertip eden Doruk Sağlık Grubu, bünyesinde yer alan Hastanelerde vatandaşlara  şeker ölçümü testi yapıp diyabetle ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. “Ülkemizde 20 yaş üzerininyüzde 13’ü diyabetli” Şeker ölçüm testlerine katılıp vatandaşları bilgilendiren Özel Doruk Setbaşı Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Taylan, diyabetin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti. Taylan, “Diyabet; bulaşıcı olmamakla birlikte her geçen gün büyüyen bir salgın hastalık olarak değerlendirilmektedir. Diyabet nedeniyle ölenlerin sayısının bulaşıcı hastalıklardan ölenlerden daha fazla olduğu bilinmektedir. Dünya üzerinde her yüz erişkinden 8.3’ünün diyabetli olduğu, ülkemizde 20 yaş üzeri yetişkinlerin %13.7 si (toplam nüfusun %8.9’u) diyabetli gözükmektedir. Prediyabetiklerle birlikte bu oranlar katlanmaktadır” dedi.   “Diyabet, ciddi bir halk sorunudur”   Hastalıkla ilgili bilgi veren Uzm. Dr. İsmail Taylan şöyle devam etti: “Diyabet, kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun yokluğu, eksikliği yada etkinliğinin azalmasına bağlı olarak gelişen kronik bir hastalıktır. Diyabetin ortaya çıkması ile birlikte oluşan kan şekeri yüksekliği zamanla göz, böbrek, kalp, damarlar, sinir sistemi başta olmak üzere çeşitli organ ve sistemlerde önemli komplikasyonlara yol açmaktadır. Bu komplikasyonların hem maliyeti yüksek hem de sonuçları çok üzücü olmaktadır. Bu yönüyle de diyabet, çok önemsenmesi gereken önemli bir  halk sağlığı sorunudur.” Diyabetin, ağız kuruluğu, çok su içme, gece ve gündüz çok idrara çıkma, iştah artışı yada azalışı, halsizlik, çabuk yorulma, ellerde ayaklarda uyuşma, inatçı kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade eden Uzm. Dr. Taylan, bu şikayetleri taşıyanların gecikmeden bir hekime başvurması gerektiğinin de altını çizdi.  
Doruk Sağlık Grubu, bünyesinde bulundurduğu hastanelerinde, Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşlara şeker ölçümü yapıp, diyabet hakkında bilgilendirme yaptı.

2007 yılından beri Dünya Diyabet Günü olarak ilan edilen 14 Kasım’da, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla bir takım faaliyetler düzenleniyor. Bu kapsamda bir etkinlik tertip eden Doruk Sağlık Grubu, bünyesinde yer alan Hastanelerde vatandaşlara  şeker ölçümü testi yapıp diyabetle ilgili çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

“Ülkemizde 20 yaş üzerininyüzde 13’ü diyabetli”

Şeker ölçüm testlerine katılıp vatandaşları bilgilendiren Özel Doruk Setbaşı Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Taylan, diyabetin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti. Taylan, “Diyabet; bulaşıcı olmamakla birlikte her geçen gün büyüyen bir salgın hastalık olarak değerlendirilmektedir. Diyabet nedeniyle ölenlerin sayısının bulaşıcı hastalıklardan ölenlerden daha fazla olduğu bilinmektedir. Dünya üzerinde her yüz erişkinden 8.3’ünün diyabetli olduğu, ülkemizde 20 yaş üzeri yetişkinlerin %13.7 si (toplam nüfusun %8.9’u) diyabetli gözükmektedir. Prediyabetiklerle birlikte bu oranlar katlanmaktadır” dedi.

 

“Diyabet, ciddi bir halk sorunudur”

 

Hastalıkla ilgili bilgi veren Uzm. Dr. İsmail Taylan şöyle devam etti: “Diyabet, kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun yokluğu, eksikliği yada etkinliğinin azalmasına bağlı olarak gelişen kronik bir hastalıktır. Diyabetin ortaya çıkması ile birlikte oluşan kan şekeri yüksekliği zamanla göz, böbrek, kalp, damarlar, sinir sistemi başta olmak üzere çeşitli organ ve sistemlerde önemli komplikasyonlara yol açmaktadır. Bu komplikasyonların hem maliyeti yüksek hem de sonuçları çok üzücü olmaktadır. Bu yönüyle de diyabet, çok önemsenmesi gereken önemli bir  halk sağlığı sorunudur.”

Diyabetin, ağız kuruluğu, çok su içme, gece ve gündüz çok idrara çıkma, iştah artışı yada azalışı, halsizlik, çabuk yorulma, ellerde ayaklarda uyuşma, inatçı kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterdiğini ifade eden Uzm. Dr. Taylan, bu şikayetleri taşıyanların gecikmeden bir hekime başvurması gerektiğinin de altını çizdi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar