vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Telefonla konuşmak için yüksek tepelere çıkıyorlar

Sektörel 16.09.2019 - 14:39, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3661+ kez okundu.
 

Telefonla konuşmak için yüksek tepelere çıkıyorlar

Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Kayalar Mahallesi sakinleri, GSM operatörlerinin şebekelerinin çekmemesi nedeniyle telefon görüşmelerini yapmak için yüksek tepelere çıkıyor.

Gevaş ilçesine bağlı 60 haneli Kayalar Mahallesi'nin sakinleri, yıllardır GSM operatörlerinin şebekelerinin çekmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor. 600 nüfuslu mahallede yaklaşık 500 telefon olduğunu ifade eden vatandaşlar, telefonla konuşmak için akrabalarıyla ya ilçe merkezine ya da yüksek tepelere çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Özellikle kış aylarında tepeye çıkmanın zor ve zahmetli olduğunu belirten vatandaşlar, artık evlerinde oturarak telefonla konuşmak, internete girmek istiyor.     undefined   60 haneli mahallede yaklaşık 600 nüfusun olduğunu belirten Kayalar Mahallesi Muhtarı Kemal Güçlü, vatandaşların il dışında yaşayan ailesi veya akrabalarıyla iletişim kurmakta sıkıntı yaşadığını söyledi. Mahallede baz istasyonu kurulmasına rağmen firmadan kaynaklı sıkıntı nedeniyle mağdur olduklarını vurgulayan Güçlü, “Devlet buraya baz istasyonu kurdu, yetkiyi de bir firmaya verdi. Ancak firma elektrik faturasını ödemediği için elektrikler kesildi. Ondan dolayı bu mağduriyeti biz çekiyoruz. Yetkililerin buna bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.   Mahalle sakinlerinin il dışında yaşayan ailesi veya akrabalarıyla görüşmek için ya ilçe merkezine ya da mahallenin üst kısmındaki yüksek tepelere çıkmak zorunda kaldığını dile getiren Güçlü, “Mahallemizde öğrencilerimiz var, başka yerlerde vatani görevini yapan askerlerimiz var. Bunun yanında mahallenin çoğu güvenlik korucusudur. İletişim kurabilmek için, işleri takip edebilmek veya öğrencilerin ödevlerini yapması için internete ihtiyaçları var. Bu nedenle bu sıkıntımızın giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yaşanan sıkıntıları firma yetkilileri ile paylaştıklarını da sözlerine ekleyen Güçlü, “Bizlere ‘bugün, yarın çözeriz' diyorlar, ama çözmüyorlar. Mahallemizde yaklaşık 500 telefon var. Telefon başı 50 TL hesaplarsak ayda yaklaşık 3-4 bin TL para ödüyoruz” diye konuştu.
Van’ın Gevaş ilçesine bağlı Kayalar Mahallesi sakinleri, GSM operatörlerinin şebekelerinin çekmemesi nedeniyle telefon görüşmelerini yapmak için yüksek tepelere çıkıyor.

Gevaş ilçesine bağlı 60 haneli Kayalar Mahallesi'nin sakinleri, yıllardır GSM operatörlerinin şebekelerinin çekmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor. 600 nüfuslu mahallede yaklaşık 500 telefon olduğunu ifade eden vatandaşlar, telefonla konuşmak için akrabalarıyla ya ilçe merkezine ya da yüksek tepelere çıkmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Özellikle kış aylarında tepeye çıkmanın zor ve zahmetli olduğunu belirten vatandaşlar, artık evlerinde oturarak telefonla konuşmak, internete girmek istiyor.

 
 
undefined
 

60 haneli mahallede yaklaşık 600 nüfusun olduğunu belirten Kayalar Mahallesi Muhtarı Kemal Güçlü, vatandaşların il dışında yaşayan ailesi veya akrabalarıyla iletişim kurmakta sıkıntı yaşadığını söyledi. Mahallede baz istasyonu kurulmasına rağmen firmadan kaynaklı sıkıntı nedeniyle mağdur olduklarını vurgulayan Güçlü, “Devlet buraya baz istasyonu kurdu, yetkiyi de bir firmaya verdi. Ancak firma elektrik faturasını ödemediği için elektrikler kesildi. Ondan dolayı bu mağduriyeti biz çekiyoruz. Yetkililerin buna bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.

 

Mahalle sakinlerinin il dışında yaşayan ailesi veya akrabalarıyla görüşmek için ya ilçe merkezine ya da mahallenin üst kısmındaki yüksek tepelere çıkmak zorunda kaldığını dile getiren Güçlü, “Mahallemizde öğrencilerimiz var, başka yerlerde vatani görevini yapan askerlerimiz var. Bunun yanında mahallenin çoğu güvenlik korucusudur. İletişim kurabilmek için, işleri takip edebilmek veya öğrencilerin ödevlerini yapması için internete ihtiyaçları var. Bu nedenle bu sıkıntımızın giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Yaşanan sıkıntıları firma yetkilileri ile paylaştıklarını da sözlerine ekleyen Güçlü, “Bizlere ‘bugün, yarın çözeriz' diyorlar, ama çözmüyorlar. Mahallemizde yaklaşık 500 telefon var. Telefon başı 50 TL hesaplarsak ayda yaklaşık 3-4 bin TL para ödüyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Av. Necip Fazıl Bayram
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar