vip
Mustafa Dündar

Türk bastonu dünyanın en iyisi

Sektörel 26.11.2019 - 07:10, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2625+ kez okundu.
 

Türk bastonu dünyanın en iyisi

Vestel ve Young Guru Academy’nin desteklediği WeWALK’un akıllı bastonu dünyanın en çok okunan haber dergilerinden Time tarafından 2019 yılının en iyi buluşlarından biri olarak seçildi.

Dünyanın en prestijli yayınlarından TIME, WeWALK'u hem yazılı hem de dijital mecrasında duyurdu. WeWALK ayrıca 2017 yılında Birleşmiş Milletlerde örnek proje olarak gösterilmiş, Thomas Edison'a adanan Edison Ödüllerinde Sağlık & İyi Yaşam kategorisinde ‘altın ödül'e layık görülmüştü. Engel algılama, telefona bağlanma ve farklı uygulamalarla entegrasyon olmak üzere üç özellik sunan WeWALK, görme engelli kullanıcısının göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek engelleri algılayarak kullanıcıyı uyarıyor, kullanıcının cep telefonuna hiç dokunmadan, bastonu üzerinden navigasyon almasını, toplu taşıma entegrasyonu ile çevresindeki durakları ve duraklardan geçen otobüslerin saatlerini öğrenmesini, Alexa sesli asistana komutlar vermesini sağlıyor. WeWALK Akıllı Baston şu ana kadar 25'in üzerinde ülkede görme engellilere ulaştı.
Vestel ve Young Guru Academy’nin desteklediği WeWALK’un akıllı bastonu dünyanın en çok okunan haber dergilerinden Time tarafından 2019 yılının en iyi buluşlarından biri olarak seçildi.

Dünyanın en prestijli yayınlarından TIME, WeWALK'u hem yazılı hem de dijital mecrasında duyurdu. WeWALK ayrıca 2017 yılında Birleşmiş Milletlerde örnek proje olarak gösterilmiş, Thomas Edison'a adanan Edison Ödüllerinde Sağlık & İyi Yaşam kategorisinde ‘altın ödül'e layık görülmüştü.


Engel algılama, telefona bağlanma ve farklı uygulamalarla entegrasyon olmak üzere üç özellik sunan WeWALK, görme engelli kullanıcısının göğüs ve baş hizasında önüne çıkabilecek engelleri algılayarak kullanıcıyı uyarıyor, kullanıcının cep telefonuna hiç dokunmadan, bastonu üzerinden navigasyon almasını, toplu taşıma entegrasyonu ile çevresindeki durakları ve duraklardan geçen otobüslerin saatlerini öğrenmesini, Alexa sesli asistana komutlar vermesini sağlıyor. WeWALK Akıllı Baston şu ana kadar 25'in üzerinde ülkede görme engellilere ulaştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar