vip
Mustafa Dündar

Turkcell'den kadın mühendis istihdam atağı

Sektörel 25.12.2020 - 08:09, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3927+ kez okundu.
 

Turkcell'den kadın mühendis istihdam atağı

Turkcell, önümüzdeki dönemde kadın mühendis istihdamına yönelik yeni bir proje başlatıyor. Proje, iş hayatına yeni atılacak kadın mühendislerle, çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli kadın profesyonelleri hedefliyor.

Teknoloji geliştirme alanında fırsat eşitliğini güçlendirmek için kadın çalışan sayısını artırmayı hedefleyen Turkcell, bu amacını gerçekleştirmek için örnek bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında iş hayatına yeni atılacak kadın mühendislerle, çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli kadın profesyoneller şirketin ilgili departmanlarında çalışma imkanı bulacak.   Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, projeyle özellikle teknoloji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Şirketin başta ‘Geleceği Yazan Kadınlar' olmak üzere geçmiş yıllarda kadın istihdamına yönelik pek çok projeye imza attığını hatırlatan Demir, “Önümüzdeki dönemde de ‘Turkcell'de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit' prensibiyle hayata geçirdiğimiz programımızla iş hayatına yeni atılmayı planlayan ve iş deneyimi bulunan kadın mühendislerimize yeni iş imkanları sunacağız” diye konuştu.     Türkiye'de kadın mühendis sayısının erkeklere oranla oldukça az olduğunun altını çizen Demir, “Kadın mühendislerimiz developer, analist, network mühendisi gibi erkeklerin yoğun olduğu pozisyonları öncelikli olarak tercih etmiyorlar. Bunun sonucunda özellikle teknoloji firmalarında daha az kadın istihdam ediliyor. Şirket olarak hayata geçirdiğimiz projelerle bu farkı kapatmayı ve bu alanlarda onların daha çok yer almalarını amaçlıyoruz. Farkındalığı artırmayı ve bundan sonraki dönemlerde de kadın istihdamına destek veren yeni projeler gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.   Hem yeni mezunlar hem de deneyimli profesyoneller işe alınacak Proje kapsamında iki ana grubun istihdama katılması hedefleniyor. Bunlardan ilki iş hayatına yeni atılacak son sınıf kadın mühendislik fakültesi öğrencileri, yeni mezunlar ve 27 yaşını geçmemiş yüksek lisans, doktora öğrencileri olacak. Diğer grup ise evlilik, çocuk sahibi olmak gibi çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılan deneyimli kadın profesyoneller olacak. İşe alınacak deneyimli kadın mühendisler, yeni mezun ve öğrenciler tamamen uzaktan ya da part-time çalışabilecek.   Yeni mezun ve öğrenciler proje kapsamında; Tamamen online ortamda gerçekleştirilecek programın test ve mülakat süreçlerini başarıyla tamamlayan yeni mezun ve öğrenci adaylar 6 hafta sürecek eğitim kampına alınacak. Proje kapsamında yaklaşık 150 kadın mühendisin eğitime alınması planlanıyor.   Katılımcılar, alanlarında uzman kişilerden, iOS, Android, C# ve Java alanında eğitimlerini alacak. Katılımcılara mülakat simülasyonu ve CV hazırlama teknikleri gibi işe giriş aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar öğretilecek.   Katılımcıların mentor desteğiyle gerçekleştirecekleri projeleri Turkcell Değerlendirme Komitesi'ne sunulacak. Projeleri başarılı bulunan katılımcılar Turkcell'in ilgili departmanlarında çalışma fırsatı yakalayacak.
Turkcell, önümüzdeki dönemde kadın mühendis istihdamına yönelik yeni bir proje başlatıyor. Proje, iş hayatına yeni atılacak kadın mühendislerle, çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli kadın profesyonelleri hedefliyor.

Teknoloji geliştirme alanında fırsat eşitliğini güçlendirmek için kadın çalışan sayısını artırmayı hedefleyen Turkcell, bu amacını gerçekleştirmek için örnek bir projeye imza atıyor. Proje kapsamında iş hayatına yeni atılacak kadın mühendislerle, çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılmış deneyimli kadın profesyoneller şirketin ilgili departmanlarında çalışma imkanı bulacak.

 

Turkcell Hukuk, Regülasyon ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serhat Demir, projeyle özellikle teknoloji sektöründe kadın istihdamını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Şirketin başta ‘Geleceği Yazan Kadınlar' olmak üzere geçmiş yıllarda kadın istihdamına yönelik pek çok projeye imza attığını hatırlatan Demir, “Önümüzdeki dönemde de ‘Turkcell'de Şartlar Eşit, Şanslar Eşit' prensibiyle hayata geçirdiğimiz programımızla iş hayatına yeni atılmayı planlayan ve iş deneyimi bulunan kadın mühendislerimize yeni iş imkanları sunacağız” diye konuştu.

 

 

Türkiye'de kadın mühendis sayısının erkeklere oranla oldukça az olduğunun altını çizen Demir, “Kadın mühendislerimiz developer, analist, network mühendisi gibi erkeklerin yoğun olduğu pozisyonları öncelikli olarak tercih etmiyorlar. Bunun sonucunda özellikle teknoloji firmalarında daha az kadın istihdam ediliyor. Şirket olarak hayata geçirdiğimiz projelerle bu farkı kapatmayı ve bu alanlarda onların daha çok yer almalarını amaçlıyoruz. Farkındalığı artırmayı ve bundan sonraki dönemlerde de kadın istihdamına destek veren yeni projeler gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Hem yeni mezunlar hem de deneyimli profesyoneller işe alınacak


Proje kapsamında iki ana grubun istihdama katılması hedefleniyor. Bunlardan ilki iş hayatına yeni atılacak son sınıf kadın mühendislik fakültesi öğrencileri, yeni mezunlar ve 27 yaşını geçmemiş yüksek lisans, doktora öğrencileri olacak. Diğer grup ise evlilik, çocuk sahibi olmak gibi çeşitli nedenlerle iş hayatından ayrılan deneyimli kadın profesyoneller olacak. İşe alınacak deneyimli kadın mühendisler, yeni mezun ve öğrenciler tamamen uzaktan ya da part-time çalışabilecek.

 

Yeni mezun ve öğrenciler proje kapsamında;


Tamamen online ortamda gerçekleştirilecek programın test ve mülakat süreçlerini başarıyla tamamlayan yeni mezun ve öğrenci adaylar 6 hafta sürecek eğitim kampına alınacak. Proje kapsamında yaklaşık 150 kadın mühendisin eğitime alınması planlanıyor.

 

Katılımcılar, alanlarında uzman kişilerden, iOS, Android, C# ve Java alanında eğitimlerini alacak.
Katılımcılara mülakat simülasyonu ve CV hazırlama teknikleri gibi işe giriş aşamalarında dikkat edilmesi gereken noktalar öğretilecek.

 

Katılımcıların mentor desteğiyle gerçekleştirecekleri projeleri Turkcell Değerlendirme Komitesi'ne sunulacak.
Projeleri başarılı bulunan katılımcılar Turkcell'in ilgili departmanlarında çalışma fırsatı yakalayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar