vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

UEDAŞ Genel Müdürü Danacı: Yatırımda hız kesmiyoruz

Ekonomi 21.12.2020 - 12:41, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2830+ kez okundu.
 

UEDAŞ Genel Müdürü Danacı: Yatırımda hız kesmiyoruz

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Ekosektör Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Ekosektör Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Pandeminin etkisiyle sanayi ve ticarethane bazlı enerji tüketiminde düşüş meydana geldiğine dikkat çeken Danacı, buna karşılık meskenlerdeki enerji tüketiminde hissedilir derecede artış yaşandığını aktardı. Enerjinin, 7/24 esaslı durması mümkün olmayan bir sektör olduğunun altını çizen Gökay Fatih Danacı, UEDAŞ olarak hem hizmetin aksamaması için hem de yeni yatırımların hızlı bir şeklide tamamlanması için yoğun bir çaba gösterdiklerini aktardı.   Enerji sektörünün 2020 yılı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanıldığı yerli kaynakların üretimde daha fazla oranda paya sahip olduğu bir yıl oldu. Pandeminin Mart ayı sonu itibari ile etkisini tüketim miktarındaki düşüş ile görmeye başladık. Özellikle ticarethane ve sanayi bazlı tüketim düşerken mesken tüketimlerinde artış meydana geldi. Ağustos ayıyla birlikte yavaş yavaş tüketimlerin önceki yıllar seviyesinde normalleşmeye başladığını gördük. Dağıtım sektörü olarak zor bir dönem şöyle ki; bildiğiniz gibi sektörümüz 7/24 hizmet esaslı durması mümkün olmayan bir sektör. Çalışanlarımızı bu salgın döneminde korumak adına çok büyük bir gayret gösterdik göstermeye de devam ediyoruz. Hizmetleri hiç aksatmamak için yatırımlarımızı da aynı hızla tamamlamaya çalıştık, yatırımlarımız hala devam ediyor.   Sektörün 2021 yılı beklentilerine dair görüşleriniz nelerdir? 2021 yılı bizim 4.uygulama dönemi dediğimiz yeni 5 yıllık bir döneme giriş yılı olacak. Enerji sektörü kısa orta ve uzun vadeli planlı çalışmalar ile ilerler. Hem bakım onarım hem de yatırımlarımız bu planlar doğrultusunda ilerler. 2021 yılında da planlamalarımız doğrultusunda müşteri memnuniyetinin yükseldiği, daha az kesintinin yaşandığı, kalitenin 1 barem daha yukarıya çıkacağı bir yıl olması için tüm çalışanlarımız gayret edeceği ve sonuç alacağı bir yıl olacak diye bekliyoruz.   Bursa’nın yenilebilir enerji yatırımlarına uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Neden? Bölgemiz yenilenebilir enerji kaynakları bakımından verimli bir bölge. 4 ilimizde de bu yatırımlar verilen teşvikler ile yapılmaya devam ediyor. Bursa özelinde de özelikle GES dediğimiz santrallerin yapımında artış olacağını düşünüyorum.   Yerli ve milli enerji hususunda görüşleriniz ve beklentileriniz nelerdir? Yerli ve milli enerji olarak anlamamız gereken; enerji üretiminde yurt içi kaynakların ve olabildiğince de üretimin Türk Malı sistemlerle yapılmasını anlamalıyız. Özellikli üretimdeki yerli enerji kaynağı kullanımı içinde bulunduğumuz yıl Bakanlığımızın açıkladığı gibi oransal olarak artış gösterdi. Üretim sistemlerin daha fazla yerli malı tecizatla sağlanması diğer bir kiritik ve önemli konu. Bu konuda da gelişmeler ve orasal olarak artışlar mevcut.
UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Ekosektör Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, Ekosektör Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Pandeminin etkisiyle sanayi ve ticarethane bazlı enerji tüketiminde düşüş meydana geldiğine dikkat çeken Danacı, buna karşılık meskenlerdeki enerji tüketiminde hissedilir derecede artış yaşandığını aktardı. Enerjinin, 7/24 esaslı durması mümkün olmayan bir sektör olduğunun altını çizen Gökay Fatih Danacı, UEDAŞ olarak hem hizmetin aksamaması için hem de yeni yatırımların hızlı bir şeklide tamamlanması için yoğun bir çaba gösterdiklerini aktardı.

 

Enerji sektörünün 2020 yılı sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemizde yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanıldığı yerli kaynakların üretimde daha fazla oranda paya sahip olduğu bir yıl oldu. Pandeminin Mart ayı sonu itibari ile etkisini tüketim miktarındaki düşüş ile görmeye başladık. Özellikle ticarethane ve sanayi bazlı tüketim düşerken mesken tüketimlerinde artış meydana geldi. Ağustos ayıyla birlikte yavaş yavaş tüketimlerin önceki yıllar seviyesinde normalleşmeye başladığını gördük. Dağıtım sektörü olarak zor bir dönem şöyle ki; bildiğiniz gibi sektörümüz 7/24 hizmet esaslı durması mümkün olmayan bir sektör. Çalışanlarımızı bu salgın döneminde korumak adına çok büyük bir gayret gösterdik göstermeye de devam ediyoruz. Hizmetleri hiç aksatmamak için yatırımlarımızı da aynı hızla tamamlamaya çalıştık, yatırımlarımız hala devam ediyor.

 

Sektörün 2021 yılı beklentilerine dair görüşleriniz nelerdir?

2021 yılı bizim 4.uygulama dönemi dediğimiz yeni 5 yıllık bir döneme giriş yılı olacak. Enerji sektörü kısa orta ve uzun vadeli planlı çalışmalar ile ilerler. Hem bakım onarım hem de yatırımlarımız bu planlar doğrultusunda ilerler. 2021 yılında da planlamalarımız doğrultusunda müşteri memnuniyetinin yükseldiği, daha az kesintinin yaşandığı, kalitenin 1 barem daha yukarıya çıkacağı bir yıl olması için tüm çalışanlarımız gayret edeceği ve sonuç alacağı bir yıl olacak diye bekliyoruz.

 

Bursa’nın yenilebilir enerji yatırımlarına uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Neden?

Bölgemiz yenilenebilir enerji kaynakları bakımından verimli bir bölge. 4 ilimizde de bu yatırımlar verilen teşvikler ile yapılmaya devam ediyor. Bursa özelinde de özelikle GES dediğimiz santrallerin yapımında artış olacağını düşünüyorum.

 

Yerli ve milli enerji hususunda görüşleriniz ve beklentileriniz nelerdir?

Yerli ve milli enerji olarak anlamamız gereken; enerji üretiminde yurt içi kaynakların ve olabildiğince de üretimin Türk Malı sistemlerle yapılmasını anlamalıyız. Özellikli üretimdeki yerli enerji kaynağı kullanımı içinde bulunduğumuz yıl Bakanlığımızın açıkladığı gibi oransal olarak artış gösterdi. Üretim sistemlerin daha fazla yerli malı tecizatla sağlanması diğer bir kiritik ve önemli konu. Bu konuda da gelişmeler ve orasal olarak artışlar mevcut.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar