vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Üretim teknolojilerine Türk akademisyenlerden destek

Sektörel 08.11.2019 - 18:17, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 1912+ kez okundu.
 

Üretim teknolojilerine Türk akademisyenlerden destek

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği ve yaklaşık 2 yıldır devam eden ‘Üretim İçin Tasarımda Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Projesi’nin kapanış programı BUÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Kalkınma Ajansı ve AB Erasmus + Programı destekleriyle Bursa Uludağ Üniversitesi, Huddersfield Üniversitesi ve Sofya Teknik Üniversitesi’nin işbirliğinde yürütülen ‘Üretim İçin Tasarımda Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik’ projesinin kapanış toplantısı Holiday Inn Hotel’de yapıldı. Programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Doğangün, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Abdil Kuş, Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, proje ortakları, akademisyenler, sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.   SANAL VE ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARI GELİŞTİRİLDİ   Etkinliğin açılış konuşmaları kısmında katılımcıları bilgilendiren Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Abdil Kuş, sanal gerçeklik teknolojisinin çok sayıda kullanım alanı bulunduğuna işaret etti. Erasmus + programı destekleriyle yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin Kasım ayı sonunda tamamlanacağını açıklayan Prof. Dr. Abdil Kuş; “Proje kapsamında teknik resim alanında en çok eksikliği hissedilen konuların daha iyi öğrenilmesi amacıyla sanal ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirildi. Projeyi hazırlarken üç temel çıkış noktamız oldu. Bunların ilki yeni mezun olan ve halen çalışmakta olan personele özellikle dikkat ettik. İkincisi teknik konuların ve kavramların öğretilmesinin faydalı olacağını düşündük. Üçüncü çıkış noktamız; sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin kullanıcıya verdiği cisimlerdeki derinlik algısı ve görsel olarak etkileşim hissi nedeniyle teknik resim eğitiminde kullanımının etkili olacağını düşündük” dedi.   Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rıdvan Arslan ve Huddersfield Üniversitesi’nden Dr. Ertuğrul Ünver ve Sofya Teknik Üniversitesi’nden Vladislav İvanov ve Bizpark firma sorumluları da proje sürecinde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yaptılar.  
Bursa Uludağ Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü üstlendiği ve yaklaşık 2 yıldır devam eden ‘Üretim İçin Tasarımda Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Projesi’nin kapanış programı BUÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Türkiye Kalkınma Ajansı ve AB Erasmus + Programı destekleriyle Bursa Uludağ Üniversitesi, Huddersfield Üniversitesi ve Sofya Teknik Üniversitesi’nin işbirliğinde yürütülen ‘Üretim İçin Tasarımda Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik’ projesinin kapanış toplantısı Holiday Inn Hotel’de yapıldı. Programa BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Doğangün, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Abdil Kuş, Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, proje ortakları, akademisyenler, sanayi kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 

SANAL VE ARTTIRILMIŞ GERÇEKLİK UYGULAMALARI GELİŞTİRİLDİ

 

Etkinliğin açılış konuşmaları kısmında katılımcıları bilgilendiren Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Abdil Kuş, sanal gerçeklik teknolojisinin çok sayıda kullanım alanı bulunduğuna işaret etti. Erasmus + programı destekleriyle yaklaşık 2 yıldır devam eden projenin Kasım ayı sonunda tamamlanacağını açıklayan Prof. Dr. Abdil Kuş; “Proje kapsamında teknik resim alanında en çok eksikliği hissedilen konuların daha iyi öğrenilmesi amacıyla sanal ve arttırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirildi. Projeyi hazırlarken üç temel çıkış noktamız oldu. Bunların ilki yeni mezun olan ve halen çalışmakta olan personele özellikle dikkat ettik. İkincisi teknik konuların ve kavramların öğretilmesinin faydalı olacağını düşündük. Üçüncü çıkış noktamız; sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin kullanıcıya verdiği cisimlerdeki derinlik algısı ve görsel olarak etkileşim hissi nedeniyle teknik resim eğitiminde kullanımının etkili olacağını düşündük” dedi.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Rıdvan Arslan ve Huddersfield Üniversitesi’nden Dr. Ertuğrul Ünver ve Sofya Teknik Üniversitesi’nden Vladislav İvanov ve Bizpark firma sorumluları da proje sürecinde yapılan çalışmalar ve elde edilen veriler hakkında katılımcılara bilgilendirmeler yaptılar.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar