vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

VETERİNER HEKİMLİK YAPISI SAĞLAM TEMELE OTURMALI

Yaşam 29.10.2019 - 10:00, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2533+ kez okundu.
 

VETERİNER HEKİMLİK YAPISI SAĞLAM TEMELE OTURMALI

Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, bu tecrübenin veteriner hekimlik hizmetlerinin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin veteriner hekimlik eğitimi alanında çok ciddi bir birikime ve kültüre sahip olduğuna dikkat çeken Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, bu tecrübenin veteriner hekimlik hizmetlerinin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde önceki gün düzenlenen Türkiye’de veteriner hekimlik eğitim ve öğretiminin başlamasının 177. yılı töreninde konuşan Ali Eroğlu, veteriner hekimlik yapılanması ve kurumsallaşmasına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.  Türkiye’de ilk kez 1842 yılında üç yıllık Askeri Veteriner Okulu açıldığını, 7 yıl sonra da eğitim süresinin 4 yıla çıkartıldığını hatırlatan Ali Eroğlu, askeri bir veteriner hekim olan Mehmet Ali Bey tarafından 1889 yılında sivil Veteriner Okulu açıldığını belirtti. 1933 yılında Baytar Fakültesi adıyla Ankara’ya taşınan okulun isminin 1937 yılında Veteriner Fakültesi olduğunu ve eğitim süresinin 5 yıla çıkarıldığını kaydeden Eroğlu, Türkiye’nin veteriner hekim eğitim ve öğretimi alanında,  çok ciddi bir kültür ve birikim kazandığını söyledi.    MESLEKTAŞLARIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ   177 yıllık süreçte Türkiye’de mesleki eğitim ve öğretim alanında çök önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Ali Eroğlu, bu süreçte dünya çapında birçok veteriner hekim bilim adamı yetiştiğini ve önemli buluşlara imza attıklarının altını çizdi. Bu okullarda yetişen veteriner hekimlerin özveri ile haftalarca evlerine uğramadan salgın hastalıklarla mücadele ettiklerini söyleyen Ali Eroğlu, “Meslek büyüklerimiz zoonoz hastalıklara karşı yaptıkları mücadelelerle halkımızın sağlığını korudular. Ülkemizin en ücra köşelerine kadar ıslah hizmetlerini götürdüler. Böylece ülkemizin hayvancılığına ve dolayısıyla insan sağlığına sundukları önemli katkılardan dolayı halkımızın takdirini kazandılar. Yüzbaşı Hüdai, Kemal ve Cemil beyler, Binbaşı Ahmet bey, Adil Mustafa Şehzadebaşı, Şefik Kolaylı, Ord. Prof. Dr. Tümgeneral Süreyya Tahsin Aygün, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp ve daha nice meslektaşımıza yaptıkları hizmetler için çok şey borçluyuz” dedi.  Dünyada gelişmiş ülkelerin, insan, hayvan ve çevre sağlığı alanında veteriner hekimlerin rolü ve önemini kavradıklarını ve veteriner hekimlerin verdiği hizmetlerle ilgili yapılanmalara gittiklerini ifade eden Ali Eroğlu, ancak ülkemizde teşkilatlanma ve veteriner hekimlik otoritesinin oluşturulmasında gerekli adımların bir türlü atılmadığına vurgu yaptı. Ali Eroğlu, veteriner hekimlik hizmetleri ve eğitimi alanında elde edilen onca tecrübeye rağmen Türkiye’de yapılan uygulamalarda eksikler, yanlışlar ve sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Kaliteli akademik kadrolar ve gerekli mevzuatlar oluşturulmadan sürekli yeni Veteriner Fakültesi açılmasının mesleklerine büyük zarar verdiğini ifade eden Başkan Eroğlu, Türkiye’de Veteriner Hekim Otoritesinin tesis edilememesinin de önemli bir sıkıntı olduğunu sözlerine ekledi.   
Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, bu tecrübenin veteriner hekimlik hizmetlerinin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin veteriner hekimlik eğitimi alanında çok ciddi bir birikime ve kültüre sahip olduğuna dikkat çeken Türk Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) Başkanı Ali Eroğlu, bu tecrübenin veteriner hekimlik hizmetlerinin çağdaş bir yapıya kavuşturulması için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde önceki gün düzenlenen Türkiye’de veteriner hekimlik eğitim ve öğretiminin başlamasının 177. yılı töreninde konuşan Ali Eroğlu, veteriner hekimlik yapılanması ve kurumsallaşmasına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. 

Türkiye’de ilk kez 1842 yılında üç yıllık Askeri Veteriner Okulu açıldığını, 7 yıl sonra da eğitim süresinin 4 yıla çıkartıldığını hatırlatan Ali Eroğlu, askeri bir veteriner hekim olan Mehmet Ali Bey tarafından 1889 yılında sivil Veteriner Okulu açıldığını belirtti. 1933 yılında Baytar Fakültesi adıyla Ankara’ya taşınan okulun isminin 1937 yılında Veteriner Fakültesi olduğunu ve eğitim süresinin 5 yıla çıkarıldığını kaydeden Eroğlu, Türkiye’nin veteriner hekim eğitim ve öğretimi alanında,  çok ciddi bir kültür ve birikim kazandığını söyledi. 

 

MESLEKTAŞLARIMIZA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

 

177 yıllık süreçte Türkiye’de mesleki eğitim ve öğretim alanında çök önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Ali Eroğlu, bu süreçte dünya çapında birçok veteriner hekim bilim adamı yetiştiğini ve önemli buluşlara imza attıklarının altını çizdi. Bu okullarda yetişen veteriner hekimlerin özveri ile haftalarca evlerine uğramadan salgın hastalıklarla mücadele ettiklerini söyleyen Ali Eroğlu, “Meslek büyüklerimiz zoonoz hastalıklara karşı yaptıkları mücadelelerle halkımızın sağlığını korudular. Ülkemizin en ücra köşelerine kadar ıslah hizmetlerini götürdüler. Böylece ülkemizin hayvancılığına ve dolayısıyla insan sağlığına sundukları önemli katkılardan dolayı halkımızın takdirini kazandılar. Yüzbaşı Hüdai, Kemal ve Cemil beyler, Binbaşı Ahmet bey, Adil Mustafa Şehzadebaşı, Şefik Kolaylı, Ord. Prof. Dr. Tümgeneral Süreyya Tahsin Aygün, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp ve daha nice meslektaşımıza yaptıkları hizmetler için çok şey borçluyuz” dedi. 

Dünyada gelişmiş ülkelerin, insan, hayvan ve çevre sağlığı alanında veteriner hekimlerin rolü ve önemini kavradıklarını ve veteriner hekimlerin verdiği hizmetlerle ilgili yapılanmalara gittiklerini ifade eden Ali Eroğlu, ancak ülkemizde teşkilatlanma ve veteriner hekimlik otoritesinin oluşturulmasında gerekli adımların bir türlü atılmadığına vurgu yaptı. Ali Eroğlu, veteriner hekimlik hizmetleri ve eğitimi alanında elde edilen onca tecrübeye rağmen Türkiye’de yapılan uygulamalarda eksikler, yanlışlar ve sıkıntılar olduğunu dile getirdi. Kaliteli akademik kadrolar ve gerekli mevzuatlar oluşturulmadan sürekli yeni Veteriner Fakültesi açılmasının mesleklerine büyük zarar verdiğini ifade eden Başkan Eroğlu, Türkiye’de Veteriner Hekim Otoritesinin tesis edilememesinin de önemli bir sıkıntı olduğunu sözlerine ekledi. 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar