vip
Mustafa Dündar

Yılın Nükleer Projesi ödülü Akademik Lomonosov'a

Dünya 31.10.2020 - 19:11, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 4831+ kez okundu.
 

Yılın Nükleer Projesi ödülü Akademik Lomonosov'a

Dünyanın tek yüzen nükleer enerji santrali (FNPP) olan Akademik Lomonosov, 2020 nükleer enerji santrali yarışmasının jürisi tarafından yılın en iyi nükleer enerji santrali seçilerek prestijli ‘Asian Power Awards’ ödülünü kazandı.

Yüzen güç ünitesi Akademik Lomonosov, Rusya'nın uzak doğusundaki Çukotka Özerk Bölgesinin Pevek kentinde yer alıyor.   FNPP, bu konumuyla dünyanın en kuzeyindeki nükleer enerji santrali olma özelliği taşıyor. Yüzen güç ünitesinin Mayıs 2020'de devreye alınması, Rusya'nın uzak bölgelerinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için gerçek bir atılım olmuştu. FNPP, elektrik üretimine ek olarak, Pevek şebekesine ısı da sağlıyor. Gelecekte FNPP, devre dışı bırakılan Chaun-Bilibino Enerji Merkezinin ürettiği kapasiteyi de karşılayacak.   Asya'daki enerji sektörünün liderlerini belirleyen Asian Power Awards'ın (Asya Enerji Ödülleri) bu yıl 16'ncısı düzenlendi. Etkinlik, uzun yıllardır Asya'nın önde gelen enerji yayını Asian Power'ı yayınlayan Singapur merkezli yayınevi Charlton Media tarafından yapıldı. Bu yılki yarışmanın jüri üyeleri arasında The Lantau Group, KPMG Advisory, Pinsent Masonlar, AFRY ve YCP Solidiance yer aldı.     Yarışmaya bu yıl, B. Grimm Power, Mitsubishi Power, Ltd, China Resources New Energy (Huanxian) Wind Power Co., Ltd. ve diğerleri de dahil olmak üzere 50'den fazla şirket katıldı.
Dünyanın tek yüzen nükleer enerji santrali (FNPP) olan Akademik Lomonosov, 2020 nükleer enerji santrali yarışmasının jürisi tarafından yılın en iyi nükleer enerji santrali seçilerek prestijli ‘Asian Power Awards’ ödülünü kazandı.

Yüzen güç ünitesi Akademik Lomonosov, Rusya'nın uzak doğusundaki Çukotka Özerk Bölgesinin Pevek kentinde yer alıyor.

 

FNPP, bu konumuyla dünyanın en kuzeyindeki nükleer enerji santrali olma özelliği taşıyor. Yüzen güç ünitesinin Mayıs 2020'de devreye alınması, Rusya'nın uzak bölgelerinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak için gerçek bir atılım olmuştu. FNPP, elektrik üretimine ek olarak, Pevek şebekesine ısı da sağlıyor. Gelecekte FNPP, devre dışı bırakılan Chaun-Bilibino Enerji Merkezinin ürettiği kapasiteyi de karşılayacak.

 

Asya'daki enerji sektörünün liderlerini belirleyen Asian Power Awards'ın (Asya Enerji Ödülleri) bu yıl 16'ncısı düzenlendi. Etkinlik, uzun yıllardır Asya'nın önde gelen enerji yayını Asian Power'ı yayınlayan Singapur merkezli yayınevi Charlton Media tarafından yapıldı. Bu yılki yarışmanın jüri üyeleri arasında The Lantau Group, KPMG Advisory, Pinsent Masonlar, AFRY ve YCP Solidiance yer aldı.

 

 

Yarışmaya bu yıl, B. Grimm Power, Mitsubishi Power, Ltd, China Resources New Energy (Huanxian) Wind Power Co., Ltd. ve diğerleri de dahil olmak üzere 50'den fazla şirket katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar