Bin yılımı Bir geceye taşıyorum

Projenin amacının özel gereksinimli, özel eğitime ihtiyacı olan çocukların sosyalleşmesi ve düşünce becerisini kazanmasını sağlamak olduğunu vurgulayan proje gönüllüleri, özel gereksinimli çocuklar konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirttiler.

Sosyal sorumluluk kapsamında toplum da etkileşim oluşturmak amacıyla konser ve oyun çalışması yapmak, sponsorlar aracılığı ile hediye çekleri takdim edip organizasyona katılım gösteren özel çocukların proje sonunda alandan mutlu ayrılmalarını sağlamayı hedeflediklerini aktaran proje ekibi, projeden gelecek gelirlerin çocuklar için harcanacağının altını çizdi.

"Bin Yılımı Bir Geceye Taşıyorum" projesi için 26 Eylül Perşembe günü saat 20.00'de Elegans Düğünün Salonu'nda Bursa Tablo Organizasyon ve Diva Event Organizasyon ev sahipliğinde, müzisyen PAU eşliğinde düzenlenecek olan, "En Büyük Engel Sevgisizliktir" adlı sosyal sorumluluk gecesi düzenlenecek.

Projeye dair açıklamalarda bulunan Organizasyon Gönüllüsü Cansu Koparipek Yavuz; “çocukların yaratıcı düşünme süreçlerini geliştirmek ve geleceğin bireylerine sanat zevki aşılamak, gençlerin bireysel konuşma, yaratma ve kendini ifade etme yeteneklerini geliştirmek sanat ve topluma, medyaya eleştirel bakış açısı kazandırmak. Kazandıkları yaratıcı algılama özelikleri ile gelecekte de sanatla iç içe olan, sanatın yaratıcı özelliğinden hayatın tüm alanlarında yararlanan bireyler yetiştirmek için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek adına bir adım attık. Projemize desteklerimizi esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlar ile yetkililere çocuklarımız ve aileleri adına teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Bursa'da özel gereksinimli çocuklara özel gerçekleştirilecek proje; NEV Sağlık Grubu, Beyaz Okyanus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Z Doğa Derneği, Müdavim Mezze, Mavera Otizm Derneği ve Bursa'da Bir Umut Var, Elice Organizasyon, Nur'un Papuçları, Bursa S.S Bosch Çalışanları Tüketim Kooperatifi, Cigerolog Barış Usta ve Ceyda Çakar Güzellik Merkezi'nin desteği ile hayat bulacak.

Birçok insanın özel eğitimi sadece kelime olarak bildiklerini belirterek konuya uzak çok insanın olduğunu ifade eden Beyaz Okyanus Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İletişim Koordinatörü Aslıhan Ece Asa;  "özel eğitim, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin topluma kazandırılması, öz bakım becerilerini kimseye ihtiyaç duymadan karşılayabilmeleri ve akademik açıdan gelebilecekleri en üst seviyeye gelebilmeleri adına bu konuda özel olarak yetiştirilmiş öğretmenler ve personeller tarafından verilen eğitim” olarak tanımladı.

Bursa Tablo Organizasyon ve Diva Organizasyon öncülüğünde gerçekleştirilen proje 26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 20.00’da Bursa Elegans Düğün ve Organizasyon salonlarında gerçekleştirilecek olup katılımcı başına bilet fiyatı 750 TL olmakla gece de katılımcılardan ve sponsorlardan bağış toplanacak. Organizasyona çok sayıda özel çocuk ve ailesi onur konuğu olarak katılacak. Organizasyona katılım bileti almak için projeye destek veren kuruluşlara müracaat etmeniz yeterli.