BTSO'dan UR-GE Firmalarına “Kurumsallaşma ve Markalaşma” Danışmanlığı

Ticaret Bakanlığı destekleri ile yürütülen İşlenmiş Gıda UR-GE Projesi ile Bursa gıda sektörünün ihracatını ve küresel ekonomideki rekabetçiliğini güçlendiren BTSO, proje kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Firmaların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlediği eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyen BTSO, İşlenmiş Gıda UR-GE Projesi katılımcılarına yönelik “Kurumsallaşma ve Markalaşma Danışmanlığı” faaliyeti gerçekleştirdi.

Toplam 24 Saat Yerinde Danışmanlık Hizmeti

Kurum ve marka kimliğinin oluşturulmasından firma organizasyon yapısının güçlendirilmesine, insan kaynaklarının işleyişinin geliştirilmesinden hedef pazar analizlerine kadar farklı alanları kapsayan danışmanlık faaliyetinden proje üyesi 10 firma faydalandı. Bu kapsamda firmalara toplam 24 saat yerinde danışmanlık hizmeti verildi. Her bir firma 8 kez işletmesinde ziyaret edilirken, danışmanlık süresince yapılan ölçme ve değerlendirme neticesinde firmaların verilen hizmetten yüksek oranda memnun oldukları belirlendi.  

Yüzde 75 Bakanlık Desteği

BTSO, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ve aynı iş kolunda faaliyet gösteren sektörlerin kümelenerek dış pazarlara açılmasını sağlayan UR-GE projeleri ile kent ihracatına önemli katkılar sağlıyor. Proje kapsamında katılımcı firmalar, ihtiyaç analizi, eğitim-danışmanlık, yurt dışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyetleri gibi faaliyetlerinde yüzde 75’e kadar Bakanlık desteği alabiliyor.