Sağlık Sektörünün İhtiyaçları İçin BUTEKOM Seferber Edildi
Üyelerinin yeni tip koronavirüsün yol açtığı ekonomik tahribatı en az hasarla atlatabilmesi amacıyla örnek çalışmalara imza atan BTSO, sağlık çalışanlarının kişisel koruyucu malzeme ihtiyacına destek olmayı sürdürüyor. Talep edilen çamaşır makinelerini sağlık çalışanlarının kullanımına sunan BTSO, koronavirüs tanısında kullanılan 1.500 adet ekstraksiyon kitini de sağlık çalışanlarının kullanımı için hibe etti. BUTEKOM’da ürettiği 10.000 adet cerrahi siperlik ile üye firmaları tarafından üretilen 10.000 cerrahi siperliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim eden BTSO’nun koordinasyonunda üye firmalar seri üretimle günde 20.000 cerrahi siperlik üretecek altyapıyı hazır hale getirdi. BTSO ayrıca sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için hazırladığı 10.000 adet erzak paketinin dağıtımını da sürdürüyor.
MEDİKAL MALZEMELERİN ÜRETİMİ İÇİN ÇALIŞMALAR HIZLANDI
Özellikle maske, cerrahi önlükler, hastanelerde kullanılacak anti bakteriyel yatak çarşafları, dezenfektanlar, ateş ölçer ve solunum cihazı gibi medikal ürünleri BUTEKOM’un altyapısını kullanarak alternatif hammaddeler ve üretim yöntemleriyle üretmeyi hedefleyen BTSO kamu, üniversite ve sanayi işbirliğiyle yürütülen çalışmalarını hızlandırdı. BTSO, BUTEKOM’un makine parkına yeni üretim makineleri ekleyerek sağlık sektörünün ihtiyacı olan medikal ürünlerin ihtiyacını en üst düzeyde karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.
“ŞEHRİMİZE VE İNSANIMIZA KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR”
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, koronavirüsün başta sağlık olmak üzere ekonomik ve sosyal hayatı da derinden etkilediğini söyledi. Koronavirüsle mücadelede Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Burkay, “Sürecin en az zararla atlatılabilmesi için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu dönemde gelişmeleri yakından takip edip, gerekli aksiyonları alabilmek adına Odamız bünyesinde Kriz Yönetim Masası oluşturduk. Böylece üyelerimizin sanayi ve ticaret hayatında karşılaştığı zorlukları yakından takip ederek, çözüm önerileri oluşturuyoruz. Yaşadığımız olağanüstü dönem yalnızca üyelerimize değil şehrimize ve insanımıza karşı da bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu süreçte başta sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçları olmak üzere, sosyal sorumluluk bilinciyle önemli çalışmalara imza atıyoruz.” dedi.
BUTEKOM SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN DE İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK
BUTEKOM’un makine parkına yeni makineler eklediklerini ifade eden İbrahim Burkay, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenlerinin danışmanlığında BUTEKOM, BTSO MESYEB ve BUTGEM’in nitelikli personeli tarafından medikal ürünlerin üretileceğini kaydetti. Üye firmaların işbirliği ile gerçekleştirilecek üretimle medikal malzemeleri sağlık çalışanlarına ulaştıracaklarını kaydeden Başkan Burkay, “BUTEKOM, gerek altyapısı gerekse de tecrübesiyle ürün geliştirme, test ve seri üretim süreçlerinde önemli bir üs. Burada bölgedeki diğer yatırımlarımızla birlikte eşgüdümlü olarak yürütülecek yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Gerçekleştirdiğimiz ve hazırlıklarını sürdürdüğümüz altyapı yatırımlarıyla BUTEKOM’u sağlık sektörünün de ihtiyaçlarının karşılanacağı bir merkez haline getirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Başkan Burkay koronavirüs salgınına karşı fedakarca çalışan sağlık görevlilerine teşekkür ederek, salgının en kısa sürede son bulması temennisinde bulundu.