Kocaeli eğitim üssü oluyor

Kartepe Kent Meydanında düzenlenen program, Kartepe Belediye Başkanı Av. Muhammet Mustafa Kocaman, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu ve Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Hem öğretici hem de eğlence dolu alanlarıyla modern bir kütüphane olan Kartepe Kütüphanesinin şehre ve ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Vali İlhami Aktaş, böyle bir projeyi Kocaeli’ne kazandırdıkları için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine başta olmak üzere  Kartepe Belediye Başkanı Av. Muhammet Mustafa Kocaman’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kocaeli’nin hızla bir eğitim ve üretim şehrine dönüştüğünü hatta eğitim üssü olduğunu vurgulayan Vali İlhami Aktaş; “Kocaeli, devletimizin gözbebeği şehirlerinden biridir. Şehrimizde yetişen her çocuğumuz ülkemizin göz bebeğidir. Kitap ve kütüphane ile buluşan çocuklarımızın gerçekleştirecekleri buluşlar ve ülkeye katacakları değerleri şimdiden hayal ettiğimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ne kadar güçlü yarınları olduğunu görmek zor değil. Kocaeli, eğitim ve üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Kültür ve Turizm Bakanlığımız başta olmak üzere tüm Bakanlıklarımıza ve Bakanlarımıza Kocaeli’ne kattıkları değerlerden ötürü müteşekkiriz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her daim ifade ettiği gibi en değerli varlığımız olan çocuklarımız ve ailelerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Her yaştan vatandaşa kapılarını aralayan ve 7/24 hizmet verecek olan kütüphanenin açılışına Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra; AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Nuh Zafer Cantürk, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kartepe Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Kocaman, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.