Yenişehir Belediyesi’nden Kaçak Mülteci operasyonu!

Yenişehir ilçesinde yaşayan kaçak mülteciler ile mücadele konusunda ilçe halkına söz verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Ercan Özel konu hakkında sosya medya hesaplarından açıklama yaptı.

Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel; “ilk etapta Yenişehir'de kaçak olarak yer açan, haksız kazanç elde eden, ruhsatsız olduğu tespit edilen Suriyelilerin iş yerlerine karşı işlem başlatmış ve mühürlemiştik. Yenişehir’de hemşehrilerimizin asayiş, güven ve huzur ortamının bozulmaması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu çerçevede, ilçemizin demografik yapısını bozan, yasa dışı yollarla ülkemize gelen, kaçak Suriyelilerin evlerine gönderilmesi için çalışmalarımızı hukuk çerçevesinde sıkı bir şekilde sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir biçimde süreci yönettiklerini açıklayan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel; “İlçe emniyet müdürlüğümüz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonrasında, ilçemizde yaşayan kaçak Suriyelilere yönelik operasyon başlatıldı. Yasa dışı yollarla ülkemize gelen veya burada çeşitli suçlara karışan onlarca Suriyeli, çabalarımız sonucunda tahsis ettiğimiz araçlarla kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesi veya sınır dışı edilmeleri için ilçemizden toplanarak İl Göç İdaresine götürüldü. Halkımızın müsterih olmasını, yasalar çerçevesinde bu sorunla sonuna kadar mücadele edeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum” ifadeleri ile kaçak mülteci operasyonu hususunda şehirde yaşayanları bilgilendirdi.