vip

Jongwoo, Kuzey ve Güney Kore arasındaki askersiz bölgeyi anlattı

Dünya 11.10.2019 - 19:39, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 3058+ kez okundu.
 

Jongwoo, Kuzey ve Güney Kore arasındaki askersiz bölgeyi anlattı

Dünyanın önemli belgesel fotoğrafçılarından Güney Koreli Park Jongwoo, 9. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde (BursaFotoFest), Kuzey ve Güney Kore arasındaki askersiz bölge gerçekleştirdiği projeyi fotoğraf meraklılarıyla paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUFSAD) destekleriyle ‘Hava, su, toprak... Doğaya dönüş’ temasıyla düzenlenen 9. BursaFotoFest, Güney Koreli fotoğrafçı Park Jongwoo’yu ağırladı. Jongwoo, Kuzey ve Güney Kore arasındaki askersiz bölgeyi çektiği fotoğraflarla beraber izleyicilerle paylaştı. 13 yaşında fotoğraf çekmeye başladığını dile getiren Jongwoo, askerlikten sonra foto muhabiri olarak çalışmaya başladığını söyledi. 11 yılın ardından serbest olarak çalışmaya başladığını, sadece fotoğraftan hayatı kazanmanın zor olduğunu anlatan Jongwoo, 1995 yılından sonra video prodüktörlüğü de yapmaya başladığını vurguladı. Güney Kore'nin başkenti Seul şehir merkezine sadece 39 km uzaklıkta bulunan ve DMZ olarak adlandırılan askersiz bölgenin iki Kore arasında bir tampon sınır bölgesi olduğunu ifade eden Jongwoo, 2009 yılının Eylül ayında, bir Güney Kore gazetesi ondan DMZ'nin bir fotoğraf kaydını oluşturmasını istediğini söyledi. Sonraki üç yıl boyunca, DMZ ve çevresindeki manzaraların sayısız fotoğrafını çektiğini ifade eden Jongwoo, “Gerçekten, DMZ'nin fotoğrafını çekmek hiçte kolay değildi. Başlamak için, DMZ'ye her girmek istediğimde, BM Komutanlığı Askeri Ateşkes Komisyonu, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Güney Kore Ordusu Genel Merkezi ve tüm yetkililerden, yerel ordu birimlerinden izin almak zorunda kaldım. Her ziyaret aylar öncesinden planlanıyordu ve her dakika ayrıntılarıyla ele alınıyordu. Sert hava koşullarında bile, önceden belirlenmiş programda herhangi bir değişiklik yapılamıyordu. Her iki tarafta sınır boyunca uzanan 3 aşamalı dikenli teller var. Sınırın etrafındaki alanın her kısmı çorak, çünkü ağaçlar çoktan yok edilmiş. Kuzey ve Güney Kore arasındaki sınır çıplak gözle görünse de, Güney Kore hala yoğun olarak ormanlıktı ve Kuzey Kore terkedilmiş gibi görünüyordu. Kuzey ve Güney arasındaki askersiz bölgede 2 milyonu aşkın mayın olduğu söyleniyor” dedi.
Dünyanın önemli belgesel fotoğrafçılarından Güney Koreli Park Jongwoo, 9. Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali’nde (BursaFotoFest), Kuzey ve Güney Kore arasındaki askersiz bölge gerçekleştirdiği projeyi fotoğraf meraklılarıyla paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BUFSAD) destekleriyle ‘Hava, su, toprak... Doğaya dönüş’ temasıyla düzenlenen 9. BursaFotoFest, Güney Koreli fotoğrafçı Park Jongwoo’yu ağırladı. Jongwoo, Kuzey ve Güney Kore arasındaki askersiz bölgeyi çektiği fotoğraflarla beraber izleyicilerle paylaştı.

13 yaşında fotoğraf çekmeye başladığını dile getiren Jongwoo, askerlikten sonra foto muhabiri olarak çalışmaya başladığını söyledi. 11 yılın ardından serbest olarak çalışmaya başladığını, sadece fotoğraftan hayatı kazanmanın zor olduğunu anlatan Jongwoo, 1995 yılından sonra video prodüktörlüğü de yapmaya başladığını vurguladı. Güney Kore'nin başkenti Seul şehir merkezine sadece 39 km uzaklıkta bulunan ve DMZ olarak adlandırılan askersiz bölgenin iki Kore arasında bir tampon sınır bölgesi olduğunu ifade eden Jongwoo, 2009 yılının Eylül ayında, bir Güney Kore gazetesi ondan DMZ'nin bir fotoğraf kaydını oluşturmasını istediğini söyledi. Sonraki üç yıl boyunca, DMZ ve çevresindeki manzaraların sayısız fotoğrafını çektiğini ifade eden Jongwoo, “Gerçekten, DMZ'nin fotoğrafını çekmek hiçte kolay değildi. Başlamak için, DMZ'ye her girmek istediğimde, BM Komutanlığı Askeri Ateşkes Komisyonu, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Güney Kore Ordusu Genel Merkezi ve tüm yetkililerden, yerel ordu birimlerinden izin almak zorunda kaldım. Her ziyaret aylar öncesinden planlanıyordu ve her dakika ayrıntılarıyla ele alınıyordu. Sert hava koşullarında bile, önceden belirlenmiş programda herhangi bir değişiklik yapılamıyordu. Her iki tarafta sınır boyunca uzanan 3 aşamalı dikenli teller var. Sınırın etrafındaki alanın her kısmı çorak, çünkü ağaçlar çoktan yok edilmiş. Kuzey ve Güney Kore arasındaki sınır çıplak gözle görünse de, Güney Kore hala yoğun olarak ormanlıktı ve Kuzey Kore terkedilmiş gibi görünüyordu. Kuzey ve Güney arasındaki askersiz bölgede 2 milyonu aşkın mayın olduğu söyleniyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar