vip

Teknoloji buluşmalarının 73'üncüsü Diyarbakır'da gerçekleştirildi

Ekonomi 23.10.2019 - 23:44, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2646+ kez okundu.
 

Teknoloji buluşmalarının 73'üncüsü Diyarbakır'da gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayelerinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası desteği ile 29 kurumsal firmanın sponsorluğunda Türkiye’de farklı illerde yapılan Türkiye teknoloji buluşmaları KOBİ’ler için dijital dönüşüm toplantısı Diyarbakır'da bir otelde yapıldı.

Kurumsal sponsorlardan 18 konuşmacının dijital dönüşüm ile ilgili sunumların paylaşılacağı etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TOBB e-ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, sponsor firmaların temsilcileri, bölge oda başkanları, işletmeler ve dijital dönüşüm ile ilgilenenler katılım sağladı.    TOBB adına konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, bugün 73’üncüsü düzenlenen etkinliğin her defasında daha büyük bir ilgi ve katılımla geçtiğini söyledi.    Türkiye’nin cari açık ve işsizlik sorununun dijital ekonomiye, e-ticarete ve özellikle e-ihracata yatırım yaparak çözülebileceğini aktaran Yeşil, "Yakın bir zamanda içerisinde küresel e-ticaret 4 trilyon dolara, e-ihracat 1 trilyon dolara ulaşacaktır. Artık hedefimiz küresel e-ticaret pastasından pay almak olmalıdır. Dünya ekonomisinde ve ticaretinde payımızın şu anda yüzde 1 civarında olduğunu, bunu arttırmak zorundayız. TÜİK verilerine göre 16-24 yaş grubunda bilgisayarda sunum hazırlama oranının yüzde 51 olduğunu, ancak dijital kod yazma oranının yüzde 5 olduğunu belirterek, Türkiye’nin e-devlet alanında başarılı olduğunu, ancak artık dijital devlet, dijital belediyelere geçilmesi ve dijital yetkinlik desteğinin kurumlara ve işletmelere verilmesi gerekir" diye konuştu.     TOBB e-ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir de Türkiye Ticaret Meclisi olarak ülke genelinde e-ticaret seferberliği başlattıklarını belirtti.    Özdemir, "E-ticaret seferberliği kapsamında yerelde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak çalışma yapmayı planlıyoruz. 1 yıl boyunca yerelde KOBİ’lere e-ticaret sitelerinin kuruluşu, eğitim ve danışmanlık desteği vermeyi öngörüyoruz. İşletmelere balık tutmaktan ziyade olta vererek e-ticarete geçmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye teknoloji buluşmalarını Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile TOBB öncülüğünde 29 kurumsal sponsor ile başlattıklarını ve 90 milyon lira bütçe ile Türkiye’ye yaydık” dedi.    DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise dijital hayatın çok hızlı geliştiğini, imalat, sağlık, eğitim gibi her alanda, her sektörde önlerine çıktığını söyledi.    Kaya, "E-ticaret sektörü her yıl geleneksel perakende sektöründen yaklaşık yüzde 1 oranında pay çalıyor. Dijitalleşme ile küresel piyasalarda rekabet artıyor ve online irtibat önem kazanıyor. Ancak, Türkiye genelinde firmaların sadece yüzde 22’si dijital teknolojiler hakkında bilgiye sahip. Teknolojik bilgiye sahip firmalar da dahi yıllık ciroların maksimum yüzde 1’inin bu iş için ayrıldığını görüyoruz. Yurt dışında ise bu oran ortalama yüzde 3 civarında" diye konuştu.  
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) himayelerinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası desteği ile 29 kurumsal firmanın sponsorluğunda Türkiye’de farklı illerde yapılan Türkiye teknoloji buluşmaları KOBİ’ler için dijital dönüşüm toplantısı Diyarbakır'da bir otelde yapıldı.
Kurumsal sponsorlardan 18 konuşmacının dijital dönüşüm ile ilgili sunumların paylaşılacağı etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, TOBB e-ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, sponsor firmaların temsilcileri, bölge oda başkanları, işletmeler ve dijital dönüşüm ile ilgilenenler katılım sağladı. 
 
TOBB adına konuşma yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, bugün 73’üncüsü düzenlenen etkinliğin her defasında daha büyük bir ilgi ve katılımla geçtiğini söyledi. 
 
Türkiye’nin cari açık ve işsizlik sorununun dijital ekonomiye, e-ticarete ve özellikle e-ihracata yatırım yaparak çözülebileceğini aktaran Yeşil, "Yakın bir zamanda içerisinde küresel e-ticaret 4 trilyon dolara, e-ihracat 1 trilyon dolara ulaşacaktır. Artık hedefimiz küresel e-ticaret pastasından pay almak olmalıdır. Dünya ekonomisinde ve ticaretinde payımızın şu anda yüzde 1 civarında olduğunu, bunu arttırmak zorundayız. TÜİK verilerine göre 16-24 yaş grubunda bilgisayarda sunum hazırlama oranının yüzde 51 olduğunu, ancak dijital kod yazma oranının yüzde 5 olduğunu belirterek, Türkiye’nin e-devlet alanında başarılı olduğunu, ancak artık dijital devlet, dijital belediyelere geçilmesi ve dijital yetkinlik desteğinin kurumlara ve işletmelere verilmesi gerekir" diye konuştu.  
 
TOBB e-ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir de Türkiye Ticaret Meclisi olarak ülke genelinde e-ticaret seferberliği başlattıklarını belirtti. 
 
Özdemir, "E-ticaret seferberliği kapsamında yerelde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak çalışma yapmayı planlıyoruz. 1 yıl boyunca yerelde KOBİ’lere e-ticaret sitelerinin kuruluşu, eğitim ve danışmanlık desteği vermeyi öngörüyoruz. İşletmelere balık tutmaktan ziyade olta vererek e-ticarete geçmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye teknoloji buluşmalarını Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile TOBB öncülüğünde 29 kurumsal sponsor ile başlattıklarını ve 90 milyon lira bütçe ile Türkiye’ye yaydık” dedi. 
 
DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise dijital hayatın çok hızlı geliştiğini, imalat, sağlık, eğitim gibi her alanda, her sektörde önlerine çıktığını söyledi. 
 
Kaya, "E-ticaret sektörü her yıl geleneksel perakende sektöründen yaklaşık yüzde 1 oranında pay çalıyor. Dijitalleşme ile küresel piyasalarda rekabet artıyor ve online irtibat önem kazanıyor. Ancak, Türkiye genelinde firmaların sadece yüzde 22’si dijital teknolojiler hakkında bilgiye sahip. Teknolojik bilgiye sahip firmalar da dahi yıllık ciroların maksimum yüzde 1’inin bu iş için ayrıldığını görüyoruz. Yurt dışında ise bu oran ortalama yüzde 3 civarında" diye konuştu.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar