Türk Dünyası’nın ünlü sinemacıları Bursa'da kültür turu yaptı

02.11.2022 - 17:34, Güncelleme: 02.11.2022 - 17:34 1936+ kez okundu.
 

Türk Dünyası’nın ünlü sinemacıları Bursa'da kültür turu yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çatısı altında düzenlenen 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcılar Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Gölyazı ile Mudanya ve İznik ilçelerinin de güzelliklerini keşfederek kültür turu yaptı.BURSA (İGFA) - Bursa’nın ev sahipliğinde 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 coğrafyadan 52 filmi sinemaseverlerle buluşturan 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen Türk Dünyası’nın tanınmış konuklarını, ülkemizin tarihi güzellikleriyle de tanıştırıyor. Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ve özerk cumhuriyetlerden festival için Bursa’ya gelen sinema sektörünün önemli yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncuları, Gölyazı, Mudanya ve İznik’te kültür turu yaptı. Bursa’nın en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı, MÖ. 7. yüzyılda bir İyon kolonisi olarak kurulan Mudanya ve her avuç toprağı binlerce yıldır kültür kalıntılarıyla yoğrulmuş İznik, konuklara eşsiz anlar yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çatısı altında düzenlenen 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen ünlü oyuncu, yönetmen ve yapımcılar Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Gölyazı ile Mudanya ve İznik ilçelerinin de güzelliklerini keşfederek kültür turu yaptı.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın ev sahipliğinde 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 coğrafyadan 52 filmi sinemaseverlerle buluşturan 2. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen Türk Dünyası’nın tanınmış konuklarını, ülkemizin tarihi güzellikleriyle de tanıştırıyor.

Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ve özerk cumhuriyetlerden festival için Bursa’ya gelen sinema sektörünün önemli yapımcı, yönetmen, senarist ve oyuncuları, Gölyazı, Mudanya ve İznik’te kültür turu yaptı.

Bursa’nın en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı, MÖ. 7. yüzyılda bir İyon kolonisi olarak kurulan Mudanya ve her avuç toprağı binlerce yıldır kültür kalıntılarıyla yoğrulmuş İznik, konuklara eşsiz anlar yaşattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.