Yıldırım Belediyesi
Ömer Eşer
Köşe Yazarı
Ömer Eşer
 

Geçmiş olsun Türkiye....

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Yitirilen canlara Allah’tan rahmet, enkazdan kurtulan depremzedeler avil şifalar ve sabırlar dilerim. Ülke olarak büyük bir sınavdan geçmekteyiz. Devlet millet elele bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum. Depremin altıncı gününde Gaziantep’in büyük yara alan ilçeleri Nurdağ’ı ve İslahiye’deydim. Şubat ayı son dönemlerin en yüksek satış adetinin olduğu şubat olsa da bu ay ki yazımı deprem bölgesi gözlem ve beklentiler üzerine yazmaya çalışacağım. 1 hafta boyunca köylere yardım götürmeye çalıştık. Devlet olarak işimiz zor fakat devletimiz tüm imkanları ile sahada çalıştığını gördük. Bursa belediyeleri sahada idi. Hem aşevleri ile sıcak yemek yaparak destek veriyorlardı, hem de altyapı çalışmaları ile mücadele ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Otomotiv sektörüne depremin etkilerine bakmaya çalışalım. Deprem bölgesinde araçlarında çok zarar gördüğünü unutmayalım. Kaskosu ve deprem klozu varsa bir derece ama yoksa depremzedelerin araçları da mali külfet olacak. Sigorta şirketleri deprem bölgesi plakalı araçlara şuan zorunlu trafik sigortası kesmedikleri dedikoduları da duyulmakta. Umuyorum doğru değildir . Bursa ya gelen depremzede aile buradaki aracı için de kasko ve sigorta yapmak istemiyorlarmış.  Böyle bir günde tüm milletimiz depremzedelere kucak açmışken böyle bir anlayışı makul karşılamamız beklenemez. Deprem bölgesinde oluşan farklı bir durumda orada ki insanların araçlarını ekonomik ihtiyaçtan satışa çıkarmış olmaları. Araç satış sitelerini takip ettiğimizde yüzde otuz araç satış ilanında artış görmekteyiz. Ayrıca insanların evleri yıkıldığı için kapalı kasa van araçların taleplerin arttığı görülmekte. Parası olan tüketici karavan gibi kullanacağı araç baktığından talep artabilir. Devletin deprem bölgesindeki depremzedelere ÖTV indirimi yapması bekleniliyor. Tabi ki herşeyi devletten beklememek lazım. Araç üreticileri de deprem bölgesi satışlarına destek vermeli yada yaptıkları satışlardan bağış yapmalılar. Biraz evvele dönersek aynı desteği sigorta şirketlerinden de bekliyoruz. Deprem ile birlikte bir başka sorunda karşımıza çıkıyor. Kötü niyetli insanlara da dikkat etmek lazım. Deprem bölgesinden çalıntı kullanılabilir yada  çalıntı hurda araçlar da karşımıza çıkabilir. Hurda araç alıcılarıda dikkat etmeli ve denetlemeler atmalı. Daha yazılacak çok şey var ama hepimiz bu acının içinde kahrolduk. Artık yaraları sarma ve iyileştirme zamanı ve hızlıca Marmara bölgesi olası depremi için hazırlıklara başlamalı. Artık birşeyleri değiştirmeliyiz. Allah memleketimizi afetlerden ve dün sıkıntılardan korusun diyor ve sürçi lisan etti isem affola diyorum. Allah’a emanet olun.
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2023 - Cuma
Ömer Eşer

Geçmiş olsun Türkiye....

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Yitirilen canlara Allah’tan rahmet, enkazdan kurtulan depremzedeler avil şifalar ve sabırlar dilerim. Ülke olarak büyük bir sınavdan geçmekteyiz. Devlet millet elele bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum. Depremin altıncı gününde Gaziantep’in büyük yara alan ilçeleri Nurdağ’ı ve İslahiye’deydim.

Şubat ayı son dönemlerin en yüksek satış adetinin olduğu şubat olsa da bu ay ki yazımı deprem bölgesi gözlem ve beklentiler üzerine yazmaya çalışacağım.

1 hafta boyunca köylere yardım götürmeye çalıştık. Devlet olarak işimiz zor fakat devletimiz tüm imkanları ile sahada çalıştığını gördük. Bursa belediyeleri sahada idi. Hem aşevleri ile sıcak yemek yaparak destek veriyorlardı, hem de altyapı çalışmaları ile mücadele ettiler ve etmeye devam ediyorlar.

Otomotiv sektörüne depremin etkilerine bakmaya çalışalım. Deprem bölgesinde araçlarında çok zarar gördüğünü unutmayalım. Kaskosu ve deprem klozu varsa bir derece ama yoksa depremzedelerin araçları da mali külfet olacak. Sigorta şirketleri deprem bölgesi plakalı araçlara şuan zorunlu trafik sigortası kesmedikleri dedikoduları da duyulmakta. Umuyorum doğru değildir . Bursa ya gelen depremzede aile buradaki aracı için de kasko ve sigorta yapmak istemiyorlarmış.  Böyle bir günde tüm milletimiz depremzedelere kucak açmışken böyle bir anlayışı makul karşılamamız beklenemez.

Deprem bölgesinde oluşan farklı bir durumda orada ki insanların araçlarını ekonomik ihtiyaçtan satışa çıkarmış olmaları. Araç satış sitelerini takip ettiğimizde yüzde otuz araç satış ilanında artış görmekteyiz. Ayrıca insanların evleri yıkıldığı için kapalı kasa van araçların taleplerin arttığı görülmekte. Parası olan tüketici karavan gibi kullanacağı araç baktığından talep artabilir.

Devletin deprem bölgesindeki depremzedelere ÖTV indirimi yapması bekleniliyor. Tabi ki herşeyi devletten beklememek lazım. Araç üreticileri de deprem bölgesi satışlarına destek vermeli yada yaptıkları satışlardan bağış yapmalılar. Biraz evvele dönersek aynı desteği sigorta şirketlerinden de bekliyoruz.

Deprem ile birlikte bir başka sorunda karşımıza çıkıyor. Kötü niyetli insanlara da dikkat etmek lazım. Deprem bölgesinden çalıntı kullanılabilir yada  çalıntı hurda araçlar da karşımıza çıkabilir. Hurda araç alıcılarıda dikkat etmeli ve denetlemeler atmalı.

Daha yazılacak çok şey var ama hepimiz bu acının içinde kahrolduk.

Artık yaraları sarma ve iyileştirme zamanı ve hızlıca Marmara bölgesi olası depremi için hazırlıklara başlamalı. Artık birşeyleri değiştirmeliyiz.

Allah memleketimizi afetlerden ve dün sıkıntılardan korusun diyor ve sürçi lisan etti isem affola diyorum.

Allah’a emanet olun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.