Türkiye'nin ihracat kapasitesi ötesinde tarım, turizm ve taşımacılık açısından en değerli şehri olan Bursa, aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kalesi konumunda!
AK Parti'nin 20 yıllık iktidarları döneminde Bursa, özellikle sağlık alanında önemli yatırımlar elde etti. Pandemi sonrası yaşanan hekim krizinde AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın önemli artı değerleri ile sorun büyük ölçüde çözüldü.
İstanbul, İzmir ve Ankara üçgeninde değeri her geçen gün artan Bursa, maalesef 20 yıllık AK Parti iktidarlarından istediklerini tam olarak alamadı.
AK Parti dönemlerinde Yozgat, Sivas, Samsun gibi şehirlere gerçekleştirilen yatırımlar kadar ulaşım yatırımı alamayan Bursa, aynı zamanda AK Parti'nin son yerel seçimlerde kaybettiği İstanbul ve Ankara ile yıllardır AK Parti'ye geçit vermeyen İzmir'in çok gerisinde kalan yatırımlar ile yatırımsızlık şehri oldu!
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "iki gözümün çiçeği" dediği büyük şehir Bursa'da, son 3 yıllık dönemi değerlendirdiğimizde; şehrin ne bir ulusal televizyonu ne bir ulusal gazetesi nede güçlü bir ekonomisi var diyemeyiz.
AK Parti'nin son 10 yıllık Bursa yönetimlerinde yaşanan ithal Bakan ve Ağabeyler gerçeği aslında Bursa'nın hem AK Parti'den hemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kopmasına neden oldu. Nitelikli iş gücüne duyulan ihtiyacı ve karşılığında gerçekleştirilen sanayi yatırımlarını değerlendirdiğimizde görmekteyiz ki, Bursa; 2025 yılında Konya ve Gaziantep'inde gerisinde kalarak ihracatta 5'nci kent konumuna gerileyecek!
TÜİK'in 2022 verilerine göre ihracatta üçüncü sıralaya gerileyen ve İstanbul'dan sonra İzmir'in arkasına düşen Bursa, aslında AK Parti iktidarlarınında kendi yönettikleri şehirlerde ne kadar başarısız kaldıklarını ortaya koyuyor! Bugün Türkiye'nin en önemli ilk iki ihracat kenti arasında CHP'li Belediyelerin yönettiği büyük şehirler var...
Gaziantep ve Konya'nın sanayi yatırımlarını, sanayi bölgesi ve yüzölçümü nezdinde değerlendirdiğimizde; 17 aktif sanayi bölgesi olan Bursa'nın içler acısı durumuna şahitlik etmiş oluruz. Nüfusu hızla büyüyen ve 2030 yılı tahmini nüfusu 7 Milyon olarak öngörülen Bursa'nın 2030 yılında 11 Milyonu aşan aktif şehir içi nüfusu olması bekleniyor.
Hızlı ulaşım ağlarından hem insan hemde yük taşımacılığı alanında faydalanamayan Bursa, köyleri hızla boşalan ve tarımsal verimliliği yüksek olmasına rağmen tarımsal üretimi hızla düşen bir şehir konumuna gerilemiş durumda.
Bursa ile ilgili tüm eleştirilerimizin ötesinde şehrin kendi öz dinamiklerinin bir tık ilerisinde Ankara'nın sürekli ötelediği bir şehirde yaşadığımızı kabul etmek zorundayız.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapmaktan öteye gelmediği Bursa, 2023 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği 20 yıllık desteği en alt seviyede sandıkta gösterecek gibi duruyor!
Türkiye'de son 20 yılın en değişken seçimleri olarak nitelenen 7 Haziran seçimlerinden daha ağır bir yenilgi alması beklenen Adalet ve Kalkınma Partisi'nin, bireysel adalette olduğu gibi yatırım adaletinde de sınıfta kaldığını Bursa olarak kabul etmek zorundayız!
Sanayi bölgeleri, teknoloji yatırımları, ulaşım sorunları ve yüksek oranlı çarpık yapılaşma ile Bursa, olası bir depremde kurtarılması imkansız bir şehir olarak karşımızda duruyor.
Midilli adasında gece saatlerinde gerçekleşen 5,1 şiddetindeki deprem ile yeniden gündemimize giren kentsel dönüşüm, çevre ve şehircilik konularında Bakan Murat Kurum'un Tarihi Hanlar dışında şehre kattığı hiçbir pozitif değer yok!
Olası bir depremde insan kurtarmanın neredeyse imkansız olduğu; Çarşamba, Altıparmak, Uluyol, Gazcılar, Bağlarbaşı, Soğanlı, Alemdar, Dikkaldırım, Yavuzselim, Maksem, Erikli, Ortabağlar, Veysel Karani, Mutlular, Şirinevler, Karaman, Fethiye, Işıktepe gibi mahallaler ile ilgili son 20 yıldır çözüm adına atılmış herhangi bir adım yok!
Bursa'ya dair birçok adımın ekonomik çözümler içerdiğini değerlendirdiğimizde görmekteyiz ki; Türkiye'nin 2023 bütçesinde Bursa yok! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem AK Parti belediyeciliğini hemde yatırım gücünü kendi kalesi olan Bursa'da gösterme mecburiyeti var...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 yıldır uyanamadığı Bursa gerçeklerine, Bursa halkının sandıkta vereceği yanıt ile uyanması pek hoş olmayacaktır kanaatindeyim!
Bilindiği üzere Bursa'da; 7 Haziran seçimlerinde HDP, 1 Milletvekili çıkarmıştı! İthal olan adayın yerini şuan yerli ve yerel adaylar alıyor. Akabinde AK Parti içerisinde Milletvekili olma arzusu ile yanıp tutuşan Doğu ve Güneydoğulu aday adaylarının büyük çoğunluğunun şehir genelinde karşılığı yok! Küçük zümrelerin küçük kitleli adamlarının adaylığında AK Parti'nin Bursa'da doğu ve güneydoğu oyları ile karadeniz oylarını alamayacağı aşikar...
Şehrin sorunlarını, sorunlu bölgelerde yaşayan insanların demografik durumunu, çözüme dair gidilecek noktada Bursa'daki belediye başkanı, milletvekili ve bürokratların demografik dağılımını değerlendirdiğimizde net olarak ifade etmekteyiz ki; AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'ya mutlaka her açıdan dokunmalı...
Hasılı; Karacabey ilçesi Hürriyet köyü meselesinde bile çözümü 11 Milletvekili ve Belediye Başkanları ile üretemeyen Bursa, yine Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın huzuruna çıkarak çare bulmadı mı?